Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2021, 20:23
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Koniec vlakov zadarmo? Šéf železníc chce pre študentov a dôchodcov zaviesť nové pravidlá

NEWS CESTOVANIE PO SLOVENSKU
Uložiť Uložené

Nový riaditeľ ZSSK plánuje zmeny v doterajšom systéme dopravy vlakom zadarmo. Týkať sa bude študentov aj seniorov.

Koncept vlakov zadarmo na Slovensku by sa mohol zmeniť s príchodom nového predsedu predstavenstva. Roman Koreň si myslí, že zvýhodnené skupiny obyvateľstva by nemali mať nárok na stopercentnú zľavu za každých okolností, pretože platiaci zákazníci si zaslúžia komfort, za ktorý dávajú peniaze. 

Nový riaditeľ síce neuvažuje o zrušení výhod, skôr o úprave, aby slúžili viac svojmu účelu. Študenti by mali mať možnosť využiť lístok grátis len z domu do školy a naspäť, seniorom navrhne vyhradiť menej frektventované hodiny a dni. 

„Pri študentoch uvažujeme o tom, že by sa bezplatnosť poskytovala len na presun z miesta trvalého bydliska do miesta štúdia. Pri dôchodcoch zase uvažujeme o tom, že by boli vybrané konkrétne vlaky, prípadne konkrétne časy, počas ktorých by sa mohlo cestovať bezplatne. Hovoríme o tom preto, lebo na jednej strane si, samozrejme, vážime bezplatných cestujúcich, na druhej strane tu máme platiacich, ktorí si zaslúžia určitý komfort za to, že platia,“ povedal Koreň pre Hospodárske noviny.

Domov
Zdieľať
Diskusia