Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2021, 13:44
Čas čítania 0:43
Viktor Kniš

Proti NAKA práve zasahuje inšpekcia ministerstva vnútra. Zaistili spisy exponovaných káuz

NEWS NÁRODNÁ KRIMINÁLNA AGENTÚRA
Uložiť Uložené

Do budovy Národnej kriminálnej agentúry prišla inšpekcia ministerstva vnútra, ktorá zaistila spisy v medializovaných kauzách.

V budove Národnej kriminálnej agentúry zasahujú príslušníci inšpekcie ministerstva vnútra, informuje Denník N. Stalo sa tak len pár dní po tom, čo NAKA zasahovala na inšpekcii ministerstva vnútra. 

Podľa zistení novinárov si úrad vyčlenený na odhaľovanie a vyšetrovanie príslušníkov polície prišiel po spisy z medializovaných káuz, v rámci ktorých NAKA zadržala viacero bývalých vysokopostavených policajných funkcionárov, ale aj exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského.

Inšpekcia si podľa Denníka N prišla po spisy špeciálneho tímu vytvoreného na vyšetrovanie závažnej trestnej činnosti v bývalom vedení NAKA a Policajného zboru či Slovenskej informačnej služby. 

Zásah súvisí s nedávno diskutovanou správou SIS, pre ktorú zasadal parlament v utajenom režime. Predseda parlamentu Boris Kollár čítal časť správy SIS, z ktorej vyplýva, že sa v exponovaných prípadoch mohlo manipulovať s výpoveďami svedkov. V súvislosti s tou istou správou sa predtým v budove Slovenskej informačnej služby stretli prezidentka Zuzana Čaputová, šéf parlamentu Boris Kollár, špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, generálny prokurátor Maroš Žilinka a ďalší na pozvanie predsedu vlády Eduarda Hegera. 

Domov
Zdieľať
Diskusia