Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2021, 20:27
Čas čítania 0:23
Richard Bonde

Ministerstvo schválilo očkovanie Sputnikom pre ľudí nad 60 rokov

NEWS KORONAVÍRUS RUSKO
Uložiť Uložené

Ruský výrobca vraj doložil potrebné dokumenty.

Ministerstvo zdravotníctva minulý týždeň schválilo očkovanie vakcínou Sputnik V ruského pôvodu. Od pondelka 7. júna sa ňou však mohli dať zaočkovať len osoby od 18 do 60 rokov.

Odporúčané
Štát spustil čakáreň na vakcínu Sputnik V. Registrácia zatiaľ nefunguje Štát spustil čakáreň na vakcínu Sputnik V. Registrácia zatiaľ nefunguje 1. júna 2021, 14:34

Hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová informovala TASR o zmenách, ktoré nastanú v najbližších dňoch. Vakcínou Sputnik V sa čoskoro budú môcť dať zaočkovať aj osoby staršie ako 60 rokov. Ruský výrobca týchto vakcín totiž ministerstvu zdravotníctva dodal všetky potrebné dokumenty, na základe ktorých je zrejmé, že očkovanie osôb nad 60 rokov je bezpečné.

V súčasnosti sa vakcínou Sputnik V očkuje len v Bratislavskom a Žilinskom kraji, čoskoro však pribudnú aj ďalšie očkovacie centrá.

Domov
Zdieľať
Diskusia