Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2021, 20:46
Čas čítania 1:07
Adam Novosad

Kalifornčan zabil svoju manželku, jej telo položil na gauč a nechal pred ním deti otvárať vianočné darčeky. Teraz dostal doživotie

NEWS VRAŽDY
Uložiť Uložené

Ohavný prípad domáceho násilia, ktoré vyvrcholilo zabitím, sa odohral v roku 2011, ale rozsudok padol až teraz.

Kalifornčan v roku 2011 zabil svoju manželku a potom pri vianočnom stromčeku pred svojimi deťmi predstieral, že sa iba opila a upadla do bezvedomia, zatiaľ čo jej mŕtve telo položil na pohovku v obývačke. William Wallace sa v uplynulých dňoch objavil na súde, ktorý rozhodol, že si za svoj čin bude musieť odpykať 15 rokov až doživotie, informuje Complex.

Manželia spolu bývali v kalifornskom meste Anaheim, kde sa na Vianoce v roku 2011 vybrali na večierok u susedov. Už v minulosti Wallace podľa súdnych dokumentov svoju manželku Za’Zell Prestonovú udrel či zbil, a tak sa od neho snažila utiecť aj s deťmi. Zabil ju však skôr, ako sa jej podarilo opustiť toxický vzťah.

Odporúčané
Bola to legalizovaná banková lúpež, smeje sa Floyd Mayweather zo 100 miliónov dolárov za súboj s Loganom Paulom Bola to legalizovaná banková lúpež, smeje sa Floyd Mayweather zo 100 miliónov dolárov za súboj s Loganom Paulom 7. júna 2021, 19:20

Na večierku u susedov sa vraj obaja manželia opili, čo po návrate domov vyústilo do agresívnej výmeny názorov. Wallace svoju manželku strčil do skleneného stolíka, čoho boli svedkami aj ich tri deti – novorodený syn, trojročná a osemročná dcéra. Stolík sa rozbil, a tak chcel Wallace odniesť manželku do kúpeľne, aby ju očistil.

Najstaršia dcéra na súde svedčila, že v tej chvíli z tela vlastnej matky vyťahovala úlomky skla, ale netušila, čo sa stane v kúpeľni. Wallace ženu pustil tak, že si udrela hlavu o okraj záchodovej misy, čo ju na mieste zabilo. Na súde sa bránil, že manželku nechcel zabiť, ale išlo len o nešťastnú náhodu.

vianoce
Zdroj: Wikimedia Commons/Øyvind Holmstad

Tejto teórii však nenahráva fakt, že Wallace po smrti svojej manželky dotiahol jej mŕtve telo do obývačky, kde svojim dcéram prikázal, aby si otvorili vianočné darčeky. „Mamička pokazila Vianoce, opila sa a zničila sviatky,“ údajne povedal svojim deťom, zatiaľ čo telo ich matky posadil na pohovku a tváril sa, akoby len upadla do bezvedomia.

Odporúčané
Dievča 10 rokov falšovalo vysvedčenia. Keď to jeho rodičia zistili, dalo ich zabiť Dievča 10 rokov falšovalo vysvedčenia. Keď to jeho rodičia zistili, dalo ich zabiť 11. apríla 2024, 9:30

Matka zosnulej Saidell Prestonová na súde žiadala, aby Wallace dostal najprísnejší možný trest za to, čo spravil jej dcére. „Mlátil a mučil moju dcéru, zatiaľ čo mentálne zabil jej deti. Nepreukázal žiadnu ľútosť. Ani my mu nepreukážme ľútosť,“ kričala Prestonová.

Domov
Zdieľať
Diskusia