Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2021, 16:26
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

Poslanci OĽaNO podávajú trestné oznámenie na Martina Jakubca: Odkazoval Rómom, aby „žrali potkany“

NEWS OĽANO
Uložiť Uložené

Spevák natočil video, v ktorom kritizuje zvyšovanie prídavkov na deti. Šíri rasitické reči a nenávisť voči rómskej komunite. OĽaNO reaguje podaním trestného oznámenia.

Martin Jakubec zverejnil video, v ktorom urážal marginalizované komunity v súvislosti s návrhom Igora Matoviča na zvyšovanie prídavkov pre deti. Na speváka zareagovali členovia poslaneckého klubu OĽaNO, ktorí podali trestné oznámenie.

„Martin Jakubec sa očividne dopustil verejného hanobenia národa, rasy a presvedčenia, o čom hovorí náš Trestný zákon. Z tohto dôvodu sme sa s kolegami poslancami NR SR rozhodli podať na jeho osobu trestné oznámenie,“ povedal predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš.

Na prípad upozornil portál Topky, podľa ktorého Jakubec 7 minút vulgárne nadáva Rómom a odpisuje návrh, aj keď nepozná jeho detaily. Pri prezentovaní nápadu so zvyšovaním prídavkov deťom Igor Matovič deklaroval, že systém bude nastavený tak, aby nebolo možné zneužívať ho, a tak sú Jakubcom deklarované tvrdenia irelevantné už len z povahy samotnej novely o násobnom zvyšovaní príspevkov. 

Odporúčané
Toto je nová zostava Desmodu, v ktorom zostal Kuly: „Konečne mám pocit, že som najslabší,“ hovorí spevák Toto je nová zostava Desmodu, v ktorom zostal Kuly: „Konečne mám pocit, že som najslabší,“ hovorí spevák 6. júna 2021, 11:27

Trestné oznámenie podávajú Michal Šipoš, Jozef Pročko, Jarmila Vaňová, Peter Pollák ml., Anna Remiášová, György Gyimesi, Erik Ňarjaš, Tomáš Šudík, Rastislav Jílek, Andrej Stančík a Juraj Krúpa. 

„Odkazovať rómskej komunite, aby ,žrala potkany‘, alebo hroziť spálením ich chatrčí je úplne mimo základov akejkoľvek dôstojnej komunikácie v demokratickej spoločnosti. Takéto správanie nemôžeme tolerovať a privierať nad ním oči,“ vyjadril sa poslanec Pollák.

Domov
Zdieľať
Diskusia