Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júna 2021, 20:33
Čas čítania 0:58
Adam Novosad

Choď dopekla, Elon, žiadny bitcoin nepredávame. Na kryptomenovej konferencii v Miami sa kričali heslá proti miliardárovi

Choď dopekla, Elon, žiadny bitcoin nepredávame. Na kryptomenovej konferencii v Miami sa kričali heslá proti miliardárovi
Zdroj: Getty Images/Pascal Le Segretain
NEWS KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Elon Musk si pohneval veľkú časť kryptomenovej komunity svojimi kontroverznými vyjadreniami na adresu bitcoinu.

Nezáleží na Elonovi, my aj tak bitcoin nepredávame. V americkom meste Miami na Floride sa počas aktuálneho víkendu koná najväčšia kryptomenová konferencia súčasnosti s názvom Bitcoin 2021 Conference.

Na obrovskom podujatí preto nemôžu chýbať najznámejšie mená z kryptomenovej komunity, avšak miliardár Elon Musk pozvánku nedostal a v Miami sa neobjavil.

V úvodnom dni konferencie najviac rezonovala prednáška dvoch osobností, ktoré patria medzi najväčších milovníkov bitcoinu. Na pódium sa postavili Michael Saylor ako šéf spoločnosti MicroStrategy, ktorá je jedným z najväčších inštitucionálnych nákupcov bitcoinu, a známy kryptomenový pionier Max Keiser.

Oboch možno zaradiť do kategórie bitcoinových maximalistov, čo znamená, že bitcoin vnímajú ako jedinú potrebnú kryptomenu a alternatívne mince odsúvajú do úzadia. Aj preto sa Max Keiser v jednej chvíli rozohnil a poslal jasný odkaz Elonovi Muskovi, ktorý v posledných týždňoch svojimi vyjadreniami na Twitteri neustále do istej miery ovplyvňuje trh a hodnotu mincí.

Odporúčané
Ako čašníčka som na Slovensku zarobila viac ako mama doktorka v Minsku. Liza ako 17-ročná odišla z Bieloruska pred Lukašenkom Ako čašníčka som na Slovensku zarobila viac ako mama doktorka v Minsku. Liza ako 17-ročná odišla z Bieloruska pred Lukašenkom 4. júna 2021, 9:30

Keiser začal na pódiu kričať „Fu*k Elon, we are not selling“, čo v preklade znamená, že Elon Musk môže ísť dopekla, pretože on, Michael Saylor ani diváci prítomní na prednáške žiadny bitcoin predávať nebudú.

Musk v uplynulom období spôsobil rozruch, keď najskôr oznámil, že spoločnosť Tesla začala bitcoin akceptovať ako platidlo za svoje elektrické autá, ale napokon názor zmenil a bitcoin opäť vyškrtol z platobných možností, pretože sa mu podľa vlastných slov nepáči, koľko energie sa spotrebuje na prevádzku celej siete.

Domov
Zdieľať
Diskusia