Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júna 2021, 12:42
Čas čítania 0:50
Viktor Kniš

Nedávno bol s Kollárom, Čaputovou a Hegerom na tajnom stretnutí v SIS, dnes ho zobrala NAKA. Problém má aj kvôli televízorom

NEWS POLÍCIA SR SLOVENSKÁ INFORMAČNÁ SLUŽBA (SIS)
Uložiť Uložené

Adrián Szabó údajne prijal úplatok v podobe televízorov od bývalého vysokopostaveného funkcionára NAKA Bernarda Slobodníka.

Národná kriminálna agentúra vo štvrtok zadržala riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa. Dôvodom sú obvinenia z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa a korupcie, informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Szabóa do funkcie vymenovala ešte bývalá ministerka vnútra Denisa Saková, keď z tohto úradu na post šéfa polície odchádzal Milan Lučanský. 

Ešte vo štvrtok dopoludnia priamo pred Úradom inšpekčnej služby zostalo zaparkované auto zadržaného šéfa, zároveň boli na mieste prítomní pracovníci NAKA v civile. 

úrad inšpekčnej služby
Zdroj: Refresher

Televízory ako úplatok

Korupčná trestná činnosť údajne spočívala „v prijatí spotrebnej elektroniky a finančnej hotovosti minimálne vo výške 20 000 eur“, priblížil Skladan. Polícia zadržala jednu osobu, celkovo sú obvinení traja ľudia.

Domov
Zdieľať
Diskusia