Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2021, 18:47
Čas čítania 1:07
Martin Mičuda

Brabus odhalil ďalší extrémny výtvor. 7-miestne GLS je po novom 800-koňové super-SUV

Brabus odhalil ďalší extrémny výtvor. 7-miestne GLS je po novom 800-koňové super-SUV
Zdroj: Brabus
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BRABUS TUNING
Uložiť Uložené

Po triede E či GLE nám nemecký tuner servíruje ďalší model s upraveným osemvalcom.

Len pred pár týždňami nám Brabus ukázal dôkladne upravenú triedu E vo vrcholnej verzii AMG 63 S, teraz prichádza na rad najväčšie SUV, akým disponuje značka Mercedes-Benz. Aj GLS môže mať pod kapotou 4-litrový osemvalec, no a práve GLS 63 S poslúžilo ako základný stavebný kameň pre renomovaného nemeckého úpravcu. 

Odporúčané
Zuzana Plačková ukázala svoje nové 700-koňové géčko za takmer 300-tisíc eur. Je jediné svojho druhu na Slovensku Zuzana Plačková ukázala svoje nové 700-koňové géčko za takmer 300-tisíc eur. Je jediné svojho druhu na Slovensku 14. mája 2021, 12:13

Ten v zmysle tradícií ponúka výkonnostný stupeň Brabus 800, ktorého podstatou je kit Brabus B40S-800 PowerXtra. Agregát 4.0 V8 biturbo tak nemá „len“ 450 kW/612 koní a 850 Nm, ale až 588 kW/800 koní a masívny krútiaci moment 1 000 Nm.

Akceleráciu z 0 na 100 km/h tak tento mastodont dokáže zvládnuť za 3,8 sekundy, čo je o 0,4 sekundy menej ako vrcholná AMG verzia. Maximálna rýchlosť je limitovaná obmedzovačom na hranici 280 km/h.

Brabus, GLS
Zdroj: Brabus

Za extra výkonom stoja nové turbodúchadlá, upravené sanie, dodatočné chladiče, premapovaná riadiaca jednotka a kompletne nová výfuková sústava priamo od Brabusu. Tá má v rámci režimu Sport ponúknuť brutálnu zvukovú kulisu, naopak, v režime Coming home má byť ohľaduplná k okoliu a predovšetkým k susedom. Aktívne klapky sa tak prispôsobia podľa potrieb a dokážu značne ovplyvniť zvuk približne dvaapoltonového monštra.

Poznávacím znakom modelu Brabus 800 sú exteriérové doplnky z uhlíkových vlákien – predný splitter, prvky v nárazníku, pozmenené rohy masky, bočné prahy či výrazný difúzor. Ten po stranách obdržal štvoricu prepracovaných koncoviek výfuku, ktoré sú však paradoxne o čosi menšie ako v prípade sériového vyhotovenia.

Odporúčané
Ikonická značka áut Mini predstavila limitovanú edíciu. Na Slovensku sú dostupné len dva kusy Ikonická značka áut Mini predstavila limitovanú edíciu. Na Slovensku sú dostupné len dva kusy 18. decembra 2023, 17:00

Do očí teda viac bijú obrovské, až 24" disky Brabus Monoblock Platinum Edition M s plným dizajnom, aký zväčša vidíme pri modeloch Mercedes-Maybach. Technici následne vyladili aj vzduchový podvozok, ktorý je štandardne o 25 milimetrov znížený, naďalej však ponúka možnosť regulácie svetlej výšky.

Karbónom je napokon posiaty aj 7-miestny interiér, kam sa nasťahovalo aj nové kožené čalúnenie a pár plakiet Brabus. Posledným údajom je cena. Referenčný exemplár s 300-kilometrovým nájazdom Brabus ponúka za 308 968 €.

Brabus, GLSBrabus, GLSBrabus, GLSBrabus, GLS
Zobraziť galériu
(14)
Domov
Zdieľať
Diskusia