Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. mája 2021, 20:31
Čas čítania 1:34
Daniel Mikolášik

Marketéri sa pre autorské práva sťažujú na bratislavský bilbord so známym meme. Bad Luck Brian na to zareagoval videom

ZAUJÍMAVOSTI REKLAMY A MARKETING
Uložiť Uložené

Hviezda internetu Brian vo videu vysvetlil, že je naozaj tvárou kampane a že má v pláne prísť na Slovensko dať si spraviť strojček.

Aktualizácia 19:14, 20. mája – Pôvodný status, ktorý rozprúdil vášnivú diskusiu a pochybnosti o (ne)splnených autorských právach reklamy, bol odstránený a zinscenovaný samotnou reklamnou agentúrou Kreatívna Dvojica, ktorá vymyslela celú reklamu aj bilbord. Agentúra to uviedla na ich oficiálnej facebookovej stránke.

„Dnes sme v skupine Marketéri, copywriteri, SEO optimalizátori  vypustili cez nášho kamoša balónik, ktorý rozpútal total šit storm na klienta, agentúru a pomaly celú slovenskú reklamu,“ napísala agentúra.


V známej slovenskej skupine na Facebooku určenej predovšetkým pre marketérov s názvom Marketéri, copywriteri, SEO optimalizátori sa ľudia začali sťažovať na reklamu zubnej kliniky Ortodoncia Klostermann. V nej vystupuje celosvetovo známy meme charakter Bad Luck Brian (vlastným menom Kyle Craven). 

Odporúčané
Na Matovičov šampón pre mačky zareagoval vtipnou reklamou aj slovenský zverimex. Toto sú najlepšie memečka Na Matovičov šampón pre mačky zareagoval vtipnou reklamou aj slovenský zverimex. Toto sú najlepšie memečka 19. mája 2021, 7:01

Kyle sa preslávil svojou všadeprítomnou fotografiou, na ktorej má špecifický lišiacky úsmev so strojčekom v ústach. Fotka sa prvýkrát objavila na Reddite ešte v roku 2012 a okamžite sa stala populárnym internetovým meme obrázkom, ktorý denne využívajú ľudia v rôznych situáciách a konverzáciách.

Slovenskú marketérsku obec však pohoršil bilbord nachádzajúci sa na Košickej ulici v Bratislave, na ktorom je slogan: „S neviditeľným strojčekom podobné spomienky nehrozia.“ Na reklamnej tabuli sa nachádza práve fotografia Bad Luck Briana s jeho strojčekom.

reklamaBratislavabilboardmeme
Zdroj: Ortodoncia Klostermann

Marketéri okamžite začali pochybovať o tom, že zubná klinika má na známu fotografiu právo a môže ju vo svojich reklamách používať. „Myslíte, že rozumejú, aký je rozdiel medzi použitím fotky v memečku a v reklame?“ opýtal sa autor príspevku v marketérskej skupine, ktorá má viac ako 22-tisíc členov.

Domov
Zdieľať
Diskusia