Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. mája 2021, 14:05
Čas čítania 1:12
Daniel Mikolášik

Matovič podľa Sulíka zavádza, osobne mu vraj hovoril o svojom pláne zvýšiť DPH na 25 percent

POLITIKA
Uložiť Uložené

Podľa ministra hospodárstva by mali byť pre zaočkovaných otvorené aj interiéry reštaurácií a podnikov.

Minister hospodárstva Richard Sulík Matovič v nedeľnej diskusnej relácii Na Telo v TV Markíza povedal, že minister financií Igor Matovič mu osobne hovoril o svojom pláne zvýšiť DPH na 25 percent, hoci verejne tvrdí, že o 25-percentnej dani nebola žiadna reč.

V rozstrele otázok, na ktoré mal odpovedať slovami áno alebo nie, povedal aj to, že si myslí, že vláda by mala zaočkovaným osobám povoliť interiéry reštaurácií a podnikov.

Počas týždňa vyšli na povrch aj medializované informácie, že bratislavský župan Juraj Droba (SaS), podpredseda parlamentu Juraj Šeliga a jeho kolegyňa zo Za ľudí Jana Žitňanská porušili zákaz vychádzania, keď po 21. hodine sedeli v bratislavskom bare Klub pod lampou, pričom interiéry podnikov majú byť stále zatvorené.

Richard Sulík povedal, že Šeligovo odstúpenie z postu podpredsedu NR SR bolo neprimerané. Podľa neho totiž nejde o až taký závažný skutok, aby za to politici odstupovali z funkcií.

Odporúčané
Juraj Šeliga odstupuje z postu podpredsedu parlamentu po tom, čo ho v noci načapali v bratislavskom klube Juraj Šeliga odstupuje z postu podpredsedu parlamentu po tom, čo ho v noci načapali v bratislavskom klube 5. mája 2021, 14:35

Juraj Droba zo Sulíkovej strany z postu župana neodstúpil, podľa lídra SaS to ani nie je nutné. Takýto krok je totiž podľa neho neprimeraný, ide vraj len o malé pochybenie. „Ja nehovorím, že Droba nepochybil, ale existuje niečo ako primeranosť trestu. Nebudeme predsa vešať niekoho za krádež chleba,“ uviedol v relácii Sulík.

Dodal, že si je vedomý Drobovho pochybenia, za ktoré by mal niesť primeranú zodpovednosť a trest, čo je v tomto prípade 1 650 eur za porušenie zákazu vychádzania. Odstupovať je však už cez. Jeho prísediaci a spoludiskutujúci opozičný poslanec Juraj Blanár (Smer-SD) si myslí niečo iné.

Podľa Blanára by sa mal Šeliga vzdať nielen postu podpredsedu NR SR, ale aj poslaneckého mandátu. „Odstúpenie z postu bolo len symbolické, mal by sa zachovať tak, ako to urobila v minulosti Iveta Radičová,“ povedal Blanár. To, že v novembri 2020 strana Smer vrátane neho vyzývala ľudí, aby v čase zákazu vychádzania išli do ulíc protestovať proti opatreniam, vylúčil a dodal tiež, že vtedy išlo o vyjadrenie neslobody občanov.

SulíkŠeliga
Zdroj: TV Markíza, Plus 7 dní
Domov
Zdieľať
Diskusia