Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2021, 12:23
Čas čítania 0:42
Adam Novosad

Gyimesi: Igor Matovič je vizionár, za pravdu bojuje až do konca. Zaočkovať by som sa dal len Sputnikom

NEWS
Uložiť Uložené

Poslanec Gyimesi je vraj v klube OĽaNO spokojný, pretože s jeho členmi vie nájsť spoločnú reč.

Slovenskí Maďari sú stále vnímaní ako občania druhej kategórie. Takto sa vyjadril poslanec OĽaNO György Gyimesi v rozhovore pre maďarský portál Azonnali, ktorý sa ho pýtal na jeho pôsobenie v slovenskej politike, na najväčšie výzvy pre maďarskú menšinu, na Igora Matoviča aj ruskú vakcínu Sputnik V.

Gyimesi tvrdí, že Igor Matovič je vizionár, ktorého myšlienky občas verejnosť a koaliční partneri nepochopili, a tak ho napokon dali odstrániť z pozície predsedu vlády. Matovič podľa neho zakaždým bojuje za pravdu až do poslednej možnej chvíle.

Gyimesi György.
Gyimesi György. Zdroj: FB/György Gyimesi

V klube poslancov OĽaNO Gyimesi našiel podporu pre svoje návrhy zákonov, ale posťažoval sa, že sa viackrát dostal do sporu so stranou SaS.

Na margo ruskej vakcíny Sputnik V skonštatoval, že by sa dal zaočkovať výlučne touto vakcínou. „Ruská vakcína prišla na Slovensko rovnako ako západné a očkujú ňou v 60 krajinách bez akýchkoľvek problémov,“ vyhlásil v interview.

Odporúčané
Ukrajina je pripravená na vojnu s Ruskom, bude bojovať do posledného muža, vyhlásil prezident Zelenskyj Ukrajina je pripravená na vojnu s Ruskom, bude bojovať do posledného muža, vyhlásil prezident Zelenskyj 22. apríla 2021, 8:12

Gyimesi ďalej v rozhovore skritizoval politickú stranu Progresívne Slovensko, aj keď uznal, že ako jeden z mála subjektov bojovala za možnosť zvoliť v sčítaní obyvateľstva dve národnosti. V každom prípade by podľa vlastných slov chcel, aby sa novovytvorená maďarská politická strana Aliancia čo najskôr prepracovala do Národnej rady SR.

Domov
Zdieľať
Diskusia