Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2021, 15:22
Čas čítania 0:41
Jakub Paulík

Súd Judite za vraždu 16-ročného Tomáša potvrdil 12-ročný trest

ZAUJÍMAVOSTI JUDITA
Uložiť Uložené

Mladá Slovenka tvrdila, že Tomáša zabil elektrikár.

Slovenskom v roku 2019 otriasla vražda 16-ročného Tomáša, ktorého podľa jeho kamarátky Judity zabil neznámy elektrikár. Neskôr sa však ukázalo, že za jeho smrťou stojí samotná Judita.

Súd ju uznal vinnou z obzvlášť závažného zločinu vraždy, za ktorý dostala nepodmienečný trest 12 rokov a 4 mesiace. Žilinský krajský súd dnes toto rozhodnutie potvrdil. Vražda sa odohrala 16. mája 2019 v bytovke na žilinskom sídlisku Vlčince.

V neprospech odsúdenej Judity hrali znalecké posudky a viaceré výpovede svedkov, podľa ktorých sa vražda odohrala za zavretými dverami, a teda do bytu neprišla žiadna ďalšia osoba. Na noži z miesta činu, ktorý bol od Juditinej a Tomášovej krvi, nebola navyše DNA tretieho človeka.

V marci rodičia odsúdenej zverejnili nahrávku, v ktorej Judita 16. mája 2019 operátorke hovorila tom, že do bytu prišiel muž, ktorý Tomáša dobodal. S nahrávkou prišiel ako prvý Plus jeden deň.

„Prišiel k nám do bytu taký, proste chlap. A tváril sa, že je elektrikár. A ja som tu bola iba s kamarátom, lebo mama nie je doma, a on ho bodol, proste. Dobodal mu celú hruď a celé brucho,“ tvrdila na nahrávke. Krajský súd v Žiline však verzii mladého dievčaťa neuveril.

Odporúčané
Česká sériová vrahyňa s prezývkou Krvavá blondína vraždila len mužov. Charakterizovala ju bezcitnosť a arogancia Česká sériová vrahyňa s prezývkou Krvavá blondína vraždila len mužov. Charakterizovala ju bezcitnosť a arogancia 15. marca 2021, 14:30
Domov
Zdieľať
Diskusia