Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2021, 11:01
Čas čítania 1:07
Daniel Mikolášik

Jamesovi Charlesovi po priznaní sa, že písal sexuálne správy maloletým chlapcom, Youtube zrušil speňaženie videí

Jamesovi Charlesovi po priznaní sa, že písal sexuálne správy maloletým chlapcom, Youtube zrušil speňaženie videí
Zdroj: Getty Images/Dia Dipasupil/FilmMagic
OSOBNOSTI
Uložiť Uložené

Spoluprácu s ním ukončila aj kozmetická firma Morphe.

21-ročný youtuber, influencer a mejkapový umelec James Charles má problém. Po verejnom priznaní sa, že vypisoval nevhodné a sexuálne explicitné správy 16-ročným chlapcom, mu samotný Youtube dočasne pozastavil reklamy a monetizáciu na jeho videách. Spoločnosť pre BBC potvrdila jeho vyradenie z partnerského programu.

Odporúčané
Youtuber James Charles sa priznal, že vypisoval maloletým chlapcom. Posielal im nevhodné správy, vraj nevedel, že nemajú 18 Youtuber James Charles sa priznal, že vypisoval maloletým chlapcom. Posielal im nevhodné správy, vraj nevedel, že nemajú 18 2. apríla 2021, 10:53

To, ako dlho bude kanál demonetizovaný, zatiaľ hovorca Youtubu neuviedol. V stanovisku sa píše o porušení pravidiel zodpovednosti tvorcov. Charles má na youtubovom kanáli vyše 25,5 milióna odberateľov a na instagramovom profile viac ako 27 miliónov sledovateľov. Ide tak o druhú spoločnosť, ktorá vypovedala zmluvu s influencerom.

Po obvineniach z tzv. groomingu, teda cieleného pestovania vzťahu medzi predátorom a obeťou v oblasti sexuálneho násilia a zneužívania, sa s Jamesom rozhodla ukončiť spoluprácu aj kozmetická firma Morphe.

Morphe
Zdroj: Twitter Morphe

„Naplno rozumiem tomu, čo som urobil a prečo je to nesprávne,“ hovorí vo svojom videu zo začiatku apríla, kde sa ospravedlňuje obom chlapcom a tvrdí, že si dáva pauzu od sociálnych sietí. 

Prvé obvinenie z groomingu prišlo zo strany jedného tínedžera vo februári tohto roka. Charles to poprel a tvrdil, že s týmto chlapcom flirtoval len preto, lebo si myslel, že už je dospelý. Vo videu však priznáva tento a ešte jeden prípad, ku ktorému došlo minulý rok.

V oboch prípadoch si s chalanmi vymieňal explicitné správy, pričom obaja boli maloletí. „K týmto konverzáciám nikdy nemalo dôjsť,“ hovorí youtuber. Priznal, že si mohol vek chalanov overiť na ich súkromných sociálnych sieťach.

Charlesa už v roku 2019 označili za predátora. Tiež išlo o prípad randenia či písania si s mladším chlapcom, youtuber však tvrdí, že má dôkazy, že mu klamal o svojom veku. V tom istom roku sa veľmi verejne a dramaticky skončilo jeho priateľstvo so známou beauty youtuberkou Tati Westbrookovou po tom, čo nahral video sponzorované jej priamou konkurenciou.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa James Charles (@jamescharles)

Domov
Zdieľať
Diskusia