Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. apríla 2021, 12:25
Čas čítania 1:17
Tímea Krauszová

Personalizované rakvy si objednáva čoraz viac ľudí. Výrobcovia vravia, že ľudia chcú oslavovať život a nie smútiť pre smrť

Personalizované rakvy si objednáva čoraz viac ľudí. Výrobcovia vravia, že ľudia chcú oslavovať život a nie smútiť pre smrť
Zdroj: Wikimedia/Nabokov/volně k užití
NEWS
Uložiť Uložené

Na prvý pohľad cynická reakcia na takú závažnú udalosť má podľa podnikateľov svoje opodstatnenie. Personalizované rakvy vyvolajú úsmev uprostred sĺz.

Miniatúra plachetnice, hasičského auta či obrovská šiška s náplňou. Novozélanďan Ross Hall sa už 15 rokov venuje výrobe a predaju personalizovaných rakiev. Pre Vice povedal, že nápad mu skrsol v hlave spontánne: v jeden deň si uvedomil, že nechce byť pochovaný v klasickej drevenej rakve, ale že chce niečo osobité.

Podnikanie sa rozbiehalo pomaly, spočiatku mával jednu zákazku za pol roka. Dnes spolu so svojím tímom vyrába stovky rakiev ročne, pričom dizajn vytvárajú podľa požiadaviek zákazníkov.

rakvy
Zdroj: Facebook / Dying Art

Tigrie vzory či pohár piva

Ross Hall, majiteľ firmy Dying Art, vyrába rakvy na mieru. V portfóliu už má naozaj všeličo: niektoré rakvy sú zdobené kvetmi či zvieracími vzormi, ďalšie majú fotky športovcov či motorkárov. Nechýbajú obľúbené zvieratká či krajinomaľba Tolkienovej Stredozeme.

Domov
Zdieľať
Diskusia