Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2021, 9:29
Čas čítania 0:39
Adam Novosad

Maďari schválili Sputnik V na príkaz vlády bez testov, teraz budú v laboratóriu skúmať účinnosť a bezpečnosť slovenskej šarže

Maďari schválili Sputnik V na príkaz vlády bez testov, teraz budú v laboratóriu skúmať účinnosť a bezpečnosť slovenskej šarže
Zdroj: TASR/AP/Pavel Golovkin
NEWS MAĎARSKO RUSKO SLOVENSKO SPUTNIK
Uložiť Uložené

Maďarské laboratórium neskúmalo vakcínu Sputnik, len ju schválilo na základe nariadenia vlády.

V Maďarsku sa očkuje ruskou vakcínou Sputnik V od jej schválenia začiatkom februára tohto roka, látku však neschválili na základe laboratórnych testov. Maďarský Národný ústav pre farmáciu a zdravie potravín (OGYÉI) schválil Sputnik V na základe nariadenia vlády Viktora Orbána, a to bez toho, aby vakcínu skontrolovali v laboratórnych testoch, píše denník SME.

Maďarský ústav bude teraz napriek tomu vykonávať laboratórne testy na kontrolu šarže vakcíny, ktorú priviezol Igor Matovič začiatkom marca na košické letisko. Sputnik V je teraz v skladoch v Šarišských Michaľanoch a testovalo ho Biomedicínske centrum SAV.

Sputnik V
Sputnik V Zdroj: TASR - František Iván

Ruská strana sa sťažovala, že laboratórium nemá potrebný certifikát, a obvinila Slovensko zo sabotáže. Preto budú slovenskú verziu teraz testovať Maďari.

Domov
Zdieľať
Diskusia