Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. marca 2021, 20:10
Čas čítania 1:18
Lukáš Čelka

Rusko nahnevalo Bidenovo vyjadrenie, že Putin je zabijak: Amerického prezidenta vyzval sám Putin na diskusiu v živom prenose

Rusko nahnevalo Bidenovo vyjadrenie, že Putin je zabijak: Amerického prezidenta vyzval sám Putin na diskusiu v živom prenose
Zdroj: TASR/AP
NEWS MASOVÍ VRAHOVIA VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Vzťah medzi oboma krajinami je veľmi zlý.

Kremeľ rozhnevalo vyjadrenie amerického prezidenta Joea Bidena, ktorý povedal o ruskom vodcovi Vladimirovi Putinovi, že je „zabijakom“. Hovorca Kemľa označil Bidenovu narážku za bezprecedentnú a tvrdí, že vzťah medzi oboma krajinami je veľmi zlý, informoval o tom portál CNN.

V rozhovore pre ABC, ktorý sa uskutočnil v stredu, sa Biden taktiež vyjadril, že Putin „zaplatí“ za svoje úsilie narušiť minuloročné americké voľby.  Americký prezident sa pri tomto obvinení opiera o americkú spravodajskú službu, podľa ktorej sa ruská vláda miešala do volieb s cieľom očierniť jeho kandidatúru. Keď sa redaktor opýtal Bidena, či si myslí, že Putin je „zabijak“, prezident odpovedal nejednoznačným „mhm, áno“.

Odporúčané
Putin je zabijak vyhlásil americký prezident Biden. Vraj zaplatí za to, že Rusko znovu zasahovalo do prezidentských volieb Putin je zabijak vyhlásil americký prezident Biden. Vraj zaplatí za to, že Rusko znovu zasahovalo do prezidentských volieb 17. marca 2021, 19:32

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov dnes v reakcii na tieto slová povedal novinárom, že „nič podobné sa v histórii ešte nestalo“. Podľa jeho slov je očividné, že Biden rozhodne nechce zlepšovať vzťahy s Ruskom, ktoré sú už teraz  veľmi zlé. 

Na otázku, aké môžu mať vplyv na vzťahy krajín Bidenove narážky, sa Peskov vyjadril, že „je to absolútne jasné,“ svoje vyjadrenie však odmietol konkretizovať. „Sú to veľmi nepríjemné vyhlásenia zo strany prezidenta Spojených štátov. Určite nechce, aby sa nám zlepšovali vzťahy, a z toho budeme aj my ďalej vychádzať," dodal.

Samotný Putin sa k Bidenovi vyjadril až neskôr a na tlačovej konferencii mu zaželal „veľa zdravia“. „Je to pravda, skutočne sa osobne poznáme. Čo by som mu odpovedal? Povedal by som mu: Buď zdravý,"  povedal Putin. „Prajem mu veľa zdravia. Hovorím to bez irónie, bez vtipov. Zdravie je prvoradé," dodal. K negatívnym vyjadreniam amerického prezidenta povedal len pár viet: „Keď hodnotíme ostatných ľudí, štáty a národy, zdá sa, že sa vždy pozeráme do zrkadla. Vždy vidíme samých seba. Vždy adresujeme inému človeku to, čím v podstate sme my sami,"  uzavrel Putin.

Rozprávať sa majú v priamom prenose

Vladimir Putin navrhol Bidenovi rozhovor v priamom prenose. Ruský prezident chce takto pokračovať v diskusii, ktorú s novým prezidentom USA začal telefonicky ešte v januári. Živý prenos tejto diskusie si však stanovil ako podmienku. Putin chce, aby rozhovor prebehol už zajtra alebo v pondelok.

Domov
Zdieľať
Diskusia