Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2021, 19:05
Čas čítania 1:08
Viktor Kniš

Prezidentka Čaputová sa poďakovala za 15-tisíc vakcín od Francúzska: Registrované vakcíny sú cestou z pandémie

POLITIKA ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Zuzana Čaputová pripomenula dôležitosť registrácie vakcín Európskou liekovou agenturou predtým, ako sa začnú na našom území používať.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa poďakovala Francúzsku za dar 15.000 vakcín proti ochoreniu COVID-19. Hlava štátu zdôraznila, že registrované vakcíny sú kľúčom ku skončeniu pandémie nového koronavírusu.


„Poďakovala som sa Emmanuelovi Macronovi za podporu a solidaritu Francúzska so Slovenskom. Obaja sa zhodneme na spoločnom európskom prístupe, že bezpečné, registrované vakcíny sú kľúčom na to, aby sme sa dostali z pandémie,“ napísala na Twitteri. 


Za vakcíny od spoločnosti AstraZeneca sa poďakoval aj minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO), ktorý sa v piatok stretol s francúzskym veľvyslancom na Slovensku Christophom Léonzim. Témou diskusie bola aktuálna situácia aj v súvislosti s ochorením COVID-19.

Domov
Zdieľať
Diskusia