Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2021 o 15:33
Čas čítania 0:31
Tímea Krauszová

Igor Matovič: Dostali sme stotisíc vakcín BioNTech/Pfizer pre Slovensko

NEWS IGOR MATOVIČ KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Premiér oznámil nové vakcíny na Facebooku.

Premiér Igor Matovič oznámil, že vláda dohodla, že Slovensko dostane navyše stotisíc vakcín firmy BioNTech/Pfizer. „V marci bude mať Slovensko k dispozícii navyše o 100 000 registrovaných vakcín BioNTech/Pfizer. Dobrá správa je, že práve tieto vakcíny sú vhodné pre tie najzraniteľnejšie skupiny, starších občanov,“ napísal na Facebooku.

SOS dávky od Európy

Ide o SOS dávky od európskych partnerov, ktoré sa dohodli v rámci programu solidarity. „Od apríla by sa mali dodávky registrovaných vakcín výraznejšie zlepšiť, o. i. aj preto, že by mala byť Európskou liekovou agentúrou (EMA) schválená v poradí 4. vakcína Johnson and Johnson. Pri nej stačí len jedna dávka,“ informuje ďalej Matovič.

Dodáva, že viaceré krajiny ponúkli pomoc aj slovenským nemocniciam. Medzi nimi Rumunsko, Poľsko, Nemecko, Belgicko, Dánsko, Bulharsko či Slovinsko, ich pomoc je rôzna - od „zdravotníckych tímov až po lôžka na jednotkách intenzívnej starostlivosti“. 

Domov
Zdieľať
Diskusia