Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. februára 2021, 19:27
Čas čítania 0:57
Martin Mičuda

Ikonické GTI oslavuje 45. narodeniny špeciálnou edíciou, ktorá je u nás o pár tisíc lacnejšia ako v Nemecku

Ikonické GTI oslavuje 45. narodeniny špeciálnou edíciou, ktorá je u nás o pár tisíc lacnejšia ako v Nemecku
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.volkswagen-newsroom.com/en/press-releases/celebrating-the-birthday-of-an-icon-volkswagen-launches-the-exclusive-golf-gti-clubsport-45-onto-the-market-6831" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">volkswagen-newsroom.com</a>
TECH VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Oslavný model stavia na základoch najvýkonnejšieho súčasného GTI-čka.

Golf GTI je na trhu už od roku 1976, čo značí, že tento rok ikonický Volkswagen oslavuje svoje 45. narodeniny. Pred pár dňami to pripomenuli aj uniknuté zábery oslavného modelu, ktorý nám teraz nemecký výrobca oficiálne predstavuje. Jeho názov je Golf GTI Clubsport 45, to znamená, že novinka stavia na základoch rovno najvýkonnejšieho súčasného GTI-čka. V porovnaní s ním sa však, prekvapivo, neodohralo žiadne technické vylepšenie v oblasti motora.

Pod kapotou je tak identický benzínový agregát 2.0 TSI naladený na maximálny výkon 221 kW / 300 koní a krútiaci moment 400 Nm. Pre ilustráciu, je to o 55 koní a 30 Nm viac ako v prípade štandardného GTI. Akcelerácia na stovku by mala trvať menej ako 6 sekúnd, drobnú odlišnosť ale evidujeme pri maximálnej rýchlosti – zatiaľ čo "klasický" Clubsport má obmedzovač na úrovni 250 km/h, v tomto prípade VW uvádza, že obmedzovač je odstránený.

Clubsport 45
Zdroj: https://konfigurator.vw.sk/cc-sk/sk_SK_VW19/V/design/034/CD19VZ12/0Q2T/UG/@W4HE4H/@/exterior?GrossNetSwitch=GROSS&variant=GTI%20Clubsp

Na pohľad sa edícia 45 odlišuje novými detailmi – štandardom sú Matrix-LED svetlá IQ. Light, nové 19" čierne disky Scottsdale s červeným lemovaním a pneumatikami s rozmermi 235/35 R19. Kryty spätných zrkadiel aj strecha je lakovaná v čiernej farbe, nad prahmi pribudol charakteristický polep, zatiaľ čo vzadu nájdeme sériovo dodávaný výfukový systém Akrapovič s titánovými koncovkami. 

Odporúčané
Takmer 300 benzínových koní, štýlový dizajn a veľkolepý priestor. To je nový Arteon Shooting Brake, ktorý sme vyskúšali Takmer 300 benzínových koní, štýlový dizajn a veľkolepý priestor. To je nový Arteon Shooting Brake, ktorý sme vyskúšali 26. februára 2021, 14:30

Na nemeckom trhu dostal Golf GTI Clubsport 45 základnú cenu  47 790 €. Zaujímavosťou je, že edícia 45 sa objavila už aj v našom lokálnom konfigurátore, avšak nie ako nový model, ale "len" voliteľný paket. Vzhľadom k tomu, že základný GTI Clubsport u nás štartuje s cenovkou od 39 800 € a nový paket Edition 45 stojí extra 4 750 €, je zrejmé, že oslavné vyhotovenie je v základnej konfigurácii u nás o pár tisíc lacnejšie.

VW, Golf GTI, Clubsport 45,VW, Golf GTI, Clubsport 45,VW, Golf GTI, Clubsport 45,VW, Golf GTI, Clubsport 45,
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia