Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
18. februára 2021, 8:16
Čas čítania 0:43
Tímea Krauszová

Rukojemnícka dráma v Kežmarku sa skončila po 7 hodinách. Muža, ktorý mal zabiť svojich rodičov, zadržali policajti

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Muž skončil v rukách polície.

Rukojemnícka dráma, ku ktorej došlo včera večer, 17. februára, v jednom z obchodných domov v Kežmarku, skončila približne po siedmich hodinách dnes nadránom. Muž, ktorý ako rukojemníčku zadržiaval jednu ženu, skončil v rukách polície. TASR to potvrdil svedok z miesta činu.

Na snímke páchateľa vynášajú zadným vchodom z Tesca v Kežmarku. Kežmarok 18. februára 2021.
Na snímke páchateľa vynášajú zadným vchodom z Tesca v Kežmarku. Kežmarok 18. februára 2021. Zdroj: TASR – Milan Kapusta

Držal ju sedem hodín

Polícia v Prešovskom kraji po správe TASR potvrdila, že útočník vo veku 41 rokov je podozrivý z vraždy svojich rodičov, ku ktorej došlo v bytovke v blízkosti obchodného domu, kde držal rukojemníčku. Hasiči tam zasahovali pre únik plynu. „Následne sa presunul do blízkeho obchodného domu. Tam zobral ako rukojemníčku 40-ročnú ženu, ktorú ohrozoval nožom a zabarikádoval sa s ňou do skladu, pričom požadoval splnenie jeho požiadaviek,“ informuje polícia.

Policajní vyjednávači s ním komunikovali niekoľko hodín. „Napokon sa ženu podarilo dostať približne o 00.30 h do bezpečia a o hodinu na to vyviedli i muža, ktorý ju mal zadržiavať,“ uviedol pre TASR svedok Milan.

Odporúčané
REPORTÁŽ: Boli sme v Holíči, kde nakrúcajú hollywoodsky film. Okolo zámku je ostnatý plot, videli sme prípravu scény aj hercov REPORTÁŽ: Boli sme v Holíči, kde nakrúcajú hollywoodsky film. Okolo zámku je ostnatý plot, videli sme prípravu scény aj hercov 1. mája 2024, 15:00

Na mieste zasahovali policajti Pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva PZ v Prešove, policajti Okresného riaditeľstva PZ Kežmarok a ďalšie zložky Krajského riaditeľstva PZ v Prešove vrátane vyjednávačov, privolali aj špeciálne komando. Páchateľovi za tieto skutky hrozí doživotný trest odňatia slobody.

Domov
Zdieľať
Diskusia