Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2021, 9:35
Čas čítania 1:00
Viktor Kniš

Böhm údajne trpel výčitkami po samovražde Lučanského. Keď si ho manželka nahrávala na video, vystrelil

NEWS
Uložiť Uložené

Pre Plus 7 dní popísal udalosti samotný syn Františka Böhma, ktorý bol v čase incidentu prítomný v dome.

František Böhm spáchal samovraždu v noci z piatka na sobotu. Doma mal arzenál zbraní, ktorý mu podľa portálu Plus 7 dní poslúžil pri hádke s manželkou. Podrobnejšie incident popísali na základe výpovede syna, ktorý bol v čase rodinného konfliktu prítomný v dome.

Podľa Plus 7 dní spolupracujúci svedok, vypovedajúci proti Milanovi Lučanskému aj Dušanovi Kováčikovi, mal už dlhšie výčitky kvôli smrti bývalého policajného prezidenta.

V osudný piatok mal prísť domov podgurážený alkoholom a oháňať sa revolverom. Následne ho podľa portálu začala manželka natáčať na telefón, ktorý priebeh udalosti zachytáva.

Aj policajný prezident potvrdil, že museli Böhmovu ženu hospitalizovať so strelným poranením, z jeho slov však vyplýva, že sa manželka pokúšala podnikateľovi zabrániť v samovražde. Plus 7 dní tvrdí, že Böhm zasiahol manželku od chrbta. Tá je momentálne mimo ohrozenia života. 

Odporúčané
O čom vypovedal v kauze Judáš František Böhm, ktorý sa zastrelil? O čom vypovedal v kauze Judáš František Böhm, ktorý sa zastrelil? 13. februára 2021, 9:17

Prípad dá preveriť aj generálny prokurátor Maroš Žilinka. Otázne totiž je, či bolo správne, keď Böhma v polovici decembra prepustili na slobodu a nezobrali mu zbrane, ktoré mal v legálnej držbe.  

„Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka považuje za neprípustné, aby osoby obvinené zo závažnej organizovanej trestnej činnosti boli držiteľmi strelných zbraní. Uložil preto krajskému prokurátorovi v Bratislave zabezpečiť, aby vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby dôsledne objasnil dôvody, pre ktoré nedošlo k odňatiu a zaisteniu strelných zbraní príslušným policajtom Národnej kriminálnej agentúry, držaných obvineným Františkom Böhmom, ktorý si siahol na život, a posúdil, či takým konaním nedošlo k spáchaniu trestného činu.

Generálny prokurátor v tejto súvislosti požiada aj špeciálneho prokurátora, aby preskúmal správnosť a zákonnosť postupu dozorujúceho prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry,“ uviedla Jana Tökölyová z Generálnej prokuratúry.

Domov
Zdieľať
Diskusia