Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2021, 14:05
Čas čítania 0:51
Adam Novosad

Barber ťa môže prísť ostrihať domov, aj keď sú kaderníctva zatvorené. Stačí mu platný negatívny test

NEWS LOCKDOWN SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Zákaz vychádzania sa podľa ministra Krajčího nevzťahuje ani na kaderníčky, lebo ide o výkon zamestnania, ktorý nemožno robiť z domu.

Epidemiologická situácia na Slovensku je vážna a zlepšuje sa len pomaly. Vláda preto rozdelila okresy na základe pravidiel COVID automatu do menej vážnych až po najvážnejšie podľa platnej stupnice, informujú TV Noviny.

Z výrazného uvoľňovania opatrení tak nakoniec nič nebude, ale napriek tomu sa môžeš nechať doma ostrihať kaderníčkou. Jej kadernícky salón síce musí zostať zatvorený, ale podľa uznesenia vlády môže prísť k tebe do bytu či domu a ostrihať ťa priamo v pohodlí domova.

Odporúčané
Treba raňajkovať? Musíš mäso umyť pred varením? A môžeš zjesť jogurt po záruke? Odpovedá odborníčka na výživu (Rozhovor) Treba raňajkovať? Musíš mäso umyť pred varením? A môžeš zjesť jogurt po záruke? Odpovedá odborníčka na výživu (Rozhovor) 3. februára 2021, 14:30

Takto uznesenie vlády interpretoval minister zdravotníctva Marek Krajčí. Z uznesenia vyplýva, že výnimku zo zákazu vychádzania majú osoby cestujúce do a zo zamestnania, ak ide o prácu, ktorú vzhľadom na jej povahu nemožno vykonávať z domu. Inak tomu nie je ani v prípade ciest na výkon podnikateľskej činnosti, ak sa človek preukáže negatívnym výsledkom PCR či antigénového testu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený 🏛 MMG Barbers 🏛™️ (@benzo_barber)

V praxi to vyzerá tak, že ak máš záujem o čerstvý zostrih, môžeš si v prípade dostupnosti objednať svojho barbera alebo kaderníčku priamo k sebe domov. Neporuší žiadne pravidlo ani opatrenie, ak bude mať negatívny test na koronavírus.

Neznamená to však, že ťa takýto živnostník u teba doma nemôže nijak ohroziť. Okrem kaderníčok ale rovnaké pravidlá platia aj pre iných živnostníkov, takže keby si potreboval vymaľovať alebo opraviť potrubie, živnostník ťa s negatívnym testom môže navštíviť. Je však potrebné dbať na aktuálne podmienky platné podľa okresu a COVID automatu.

Domov
Zdieľať
Diskusia