Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2021, 8:42
Čas čítania 1:02
Marián Mauik Biel

Aj Motorola sa púšťa do bezdrôtového nabíjania na diaľku

TECH XIAOMI
Uložiť Uložené

Po Xiaomi je to druhá veľká značka, ktorá chce mobily nabíjať na vzdialenosť desiatok a stoviek centimetrov

Len pred pár dňami Xiaomi prekvapilo predstavením ich technológie vzdialeného nabíjania Mi Air Charge a už sa vývojom v rovnakej oblasti pochválila aj Motorola (Lenovo). Ich nabíjanie na diaľku nie je až také praktické, ale zas ho na rozdiel od Xiaomi ukázali ako funguje už na existujúcich smartfónoch.

Odporúčané
Mi Air Charge od Xiaomi nabije mobil aj na vzdialenosť niekoľkých metrov Mi Air Charge od Xiaomi nabije mobil aj na vzdialenosť niekoľkých metrov 29. januára 2021, 19:29

Mobilná divízia Motoroly patrí čínskemu Lenovu a ich oddelenie vývoja a výskumu zareagovalo na Xiaomi a ich nabíjanie mobilov na diaľku. Motorola na to ide konzervatívnejšie a používa len upravený, ale bežný štandard bezdrôtového nabíjania Qi, píše Neowin.  

Motorola One Hyper, ako technológiu nazývajú, predstavili aj na krátkom videu. Má svoje výhody aj nevýhody. Výhodou je, že funguje na bežných smartfónoch, ktoré podporujú Qi štandard bezdrôtového nabíjania. Na prezentácii použili bežne dostupné Motoroly Edge. Druhou výhodou je, že to je reálne fungujúca technológia a nie iba efektná reklamná fotografia.

Domov
Zdieľať
Diskusia