Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2021, 14:31
Čas čítania 0:59
Adam Novosad

Trpíme ako Židia. Konšpirátor prirovnal certifikát z testovania k židovskému dokladu zo slovenského fašistického štátu

NEWS
Uložiť Uložené

Porovnávať súčasnú situáciu s utrpením Židov za vojny je podľa polície do neba volajúca hlúposť.

Množstvo vedcov, politikov ani bežných ľudí nebolo nadšených z nápadu plošného testovania. Napriek nespokojnosti sa však len málokto znížil na úroveň konšpirátora, ktorý na sociálnej sieti Facebook vystupuje pod menom Lacika Jozef Marek.

Ten pred pár dňami zdieľal príspevok, v ktorom sa prirovnával k Židom za čias slovenského fašistického štátu v roku 1942. Jeho totálne nezmyselné prirovnanie následne zdieľali tísícky ľudí. 

Vraj doklad Žida z roku 1942, rovnako ako certifikát z testovania, oprávňuje človeka voľne sa pohybovať alebo chodiť do práce. Tento pokus o porovnanie neporovnateľného zaregistrovala polícia, ktorá už stihla reagovať.

UMRNČANÍ KONŠPIRÁTORI BEZHRANIČNE TÚŽIA PO DÔLEŽITOSTI: AHA, VEĎ MY SME AKO ŽIDIA! Podobné statusy sme tu mali už...

Posted by Hoaxy a podvody - Polícia SR on Monday, January 25, 2021

„Na priame porovnanie dnešnej situácia a holokaustu sa neodvážia premyslení konšpirátori, ktorí cielene manipulujú, keďže sami vedia, že ide o do neba volajúcu hlúposť a výsmech smrti miliónov tých, ktorí čelili nepredstaviteľným trápeniam,“ vysvetľujú policajti. Na takéto priame porovnania sa podľa nich znižujú len najjednoduchšie premýšľajúci konšpirátori.

Domov
Zdieľať
Diskusia