Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2021, 16:03
Čas čítania 0:52
Adam Novosad

Najlepšie je opakovať testovanie na Covid-19 každých 5 dní, vyhlásil minister Krajčí. Od 8. februára počíta s otváraním obchodov

NEWS MAREK KRAJČÍ
Uložiť Uložené

Minister zdravotníctva Marek Krajčí vysvetľoval, kedy a ako má zmysel opakovane sa testovať na koronavírus.

Celoplošný skríning nemusí byť ani zďaleka koncom testovania v krajine, uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí. V nedeľnej diskusnej relácii televízie TA3 V Politike minister vyhlásil, že optimálnym riešením dnešnej situácie by bolo opakovanie testovania na koronavírus každých päť dní.

Odporúčané
Youtuber Jake Paul vysmial knockoutovaného Conora McGregora. 50-miliónovú ponuku znížil na smiešne minimum Youtuber Jake Paul vysmial knockoutovaného Conora McGregora. 50-miliónovú ponuku znížil na smiešne minimum 24. januára 2021, 19:11

„Úplne optimálne by bolo pretestovať sa každých päť dní. Keby sme toto vedeli zabezpečiť, tak by sme mohli veľmi uvoľniť opatrenia. Stále by sme vychytávali pozitívnych medzi sebou," vysvetľoval výhodu opakovaného skríningu Krajčí.

Antigénové testy pritom dokazujú negatívnosť či pozitívnosť človeka len v deň vykonania, a tak minister pripustil, že obyvatelia, ktorí sa nechali testovať začiatkom minulého týždňa, by z preventívnych dôvodov mohli na test zájsť znovu. Len tak sa podľa neho prenos minimalizuje.

Domov
Zdieľať
Diskusia