Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. januára 2021, 14:51
Čas čítania 0:44
Adam Novosad

Vitajte na Słowacji, zdravil premiér Igor Matovič desiatky poľských zdravotníkov. Prišli pomôcť s plošným skríningom

NEWS IGOR MATOVIČ POĽSKO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Na letisku v Bratislave pristálo lietadlo s poľskými zdravotníkmi.

Na bratislavskom letisku dnes v poobedňajších hodinách pristálo poľské vládne lietadlo s desiatkami lekárov a zdravotníkov na palube. Poľsko sa rozhodlo svojmu južnému susedovi pomôcť v rámci plošného skríningu, ktorý na Slovensku už niekoľko dní prebieha a najväčší nápor na mobilné odberové miesta vláda očakáva práve počas najbližšieho víkendu.

Skupinu 65 poľských zdravotníkov prišiel na letisko privítať premiér Igor Matovič spoločne s ministrom vnútra Romanom Mikulcom. Predseda vlády v sebe nezaprel šoumena, a tak chcel zdravotníkov na záver privítať v ich rodnom jazyku. „Vitajte na Słowacji,“ zaznelo na letisku a zdravotníci premiérovi svorne zatlieskali. 

Vitajte na Slowacji, zdravil premiér Igor Matovič desiatky poľských lekárov, ktorí prišli pomôcť s plošným skríningom
Zdroj: TASR

Týchto 65 zdravotníkov však tvorí len jednu časť zo všetkých, ktorí na Slovensko dorazia pomáhať pri plošnom skríningu. Ostatní budú priebežne prichádzať po vlastnej osi cez našu severnú hranicu. V pláne majú pomáhať na Kysuciach, Orave aj Liptove, ale neobídu ani okolie Starej Ľubovne.

Odporúčané
Slovensku Adrianu, ktorá zomrela na ostrove Bali, mal zabiť jej bývalý priateľ. Chorobne žiarlil a prenasledoval ju Slovensku Adrianu, ktorá zomrela na ostrove Bali, mal zabiť jej bývalý priateľ. Chorobne žiarlil a prenasledoval ju 22. januára 2021, 13:50

Zdravotníci považujú svoju pomoc Slovensku za samozrejmosť, čo zdôraznil poľský veľvyslanec Krzysztof Strzałka. Ten dokonca na tlačovej konferencii rozprával po slovensky, čo zrejme inšpirovalo predsedu vlády.

Celkovo s plošným skríningom pomôže 211 poľských zdravotníkov, pričom Slovensko tentokrát iniciatívne nežiadalo o pomoc okolité krajiny ako počas jesene. Poľsko svoju pomoc ponúklo z vlastnej iniciatívy.

Domov
Zdieľať
Diskusia