Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
21. januára 2021, 18:25
Čas čítania 0:49
Tímea Krauszová

Video: Niektorí českí poslanci sa pobili priamo v parlamente

NEWS ČESKO
Uložiť Uložené

Bitku spustil poslanec Volný, ktorý rečnil bez rúška (a bez rešpektu).

Českí poslanci vo štvrtok rokovali o predĺžení núdzového stavu, keď bez rúška na tvári vystúpil poslanec Lubomír Volný. Keďže nerešpektoval upozornenia predsedu, vypli mu mikrofón. On však jednoducho prešiel k jeho pultu a rozprával aj ďalej. Napokon napadol niekoľkých ľudí, ktorí ho prišli od pultu odtiahnuť. Informoval český Deník N.

Odporúčané
Slovenská módna značka, ktorú obľubuje aj Zuzana Čaputová, predstavuje novú kolekciu plnú nadčasových kúskov  Slovenská módna značka, ktorú obľubuje aj Zuzana Čaputová, predstavuje novú kolekciu plnú nadčasových kúskov 21. januára 2021, 17:43

Nahneval sa a dožadoval sa slova aj naďalej

Český poslanec Lubomír Volný napadol niekoľko svojich kolegov priamo v parlamente, vrátane Tomáša Hanzela, ktorý zasadanie viedol. Ten ho upozornil, podobne ako aj kolegu Mariana Bojka, že nebudú môcť hovoriť, kým si nenasadia rúško. Obaja prišli bez rúška zámerne. Volný proti tomu vystúpil a začal Hanzela aj osočovať. 

„Ja si pôjdem sadnúť vám do lona a poviem to do vášho mikrofónu,“ reagoval na upozornenie predsedu, že ak nebude hovoriť slušne a k veci, vypnú mu mikrofón. Keďže na upozornenia nereagoval, tak mu mikrofón naozaj vypli a privolali aj bezpečnostnú službu. On si to však len tak nenechal.

Predseda Snemovne Radek Vondráček následne z dôvodu fyzického konfliktu Volného až do konca zasadania vykázal so sály. Malo by nasledovať aj disciplinárne konanie.  Česká vláda ešte v pondelok schválila žiadosť o predĺženie núdzového stavu o 30 dní, teda do 21. februára, ešte to však musí schváliť aj parlament.

Pozri si video šarvátky nižšie:

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Studio N (@studionpodcast)

Domov
Zdieľať
Diskusia