Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2021, 21:02
Čas čítania 1:22
Daniel Mikolášik

Lockdown vraj bude trvať minimálne do konca februára. Všetko zmenila britská mutácia vírusu, tvrdí primátor Trenčína Rybníček

NEWS LOCKDOWN
Uložiť Uložené

Britská mutácia vírusu sa šíri rýchlejšie a agresívnejšie, tvrdí Rybníček.

Najnovšie výsledky analýz vzoriek z predvianočného testovania v Trenčíne naznačujú, že predstava o uvoľňovaní protipandemických opatrení už od 1. februára s cieľom čo najskôr otvoriť školy, zrejme nebude reálna. V diskusii na TASR TV to povedal predseda Únie miest Slovenska (ÚMS) a primátor Trenčína Richard Rybníček.


Úrad verejného zdravotníctva SR v stredu potvrdil, že 57 percent pozitívnych v Trenčíne malo britský variant nového koronavírusu. „Ukázalo sa, že britský variant tu máme už od novembra a na celom Slovensku. Aj preto sa podľa mňa ukazuje, že pokles počtu pozitívne testovaných v dôsledku lockdownu nie je taký výrazný, ako sme si mysleli. Preto celé Slovensko klesá pomalšie. Vírus sa šíri rýchlejšie a agresívnejšie a aj preto je pokles menší,“ odhaduje Rybníček.

Preto nepokladá za realistické výrazné uvoľňovanie opatrení na zníženie mobility obyvateľov v priebehu februára. „Po dnešnej informácii o britskom koronavíruse na Slovensku by som nebol až taký optimista v tom, že by sa vo februári mohlo začať uvoľňovať, podľa mňa je čas uvoľňovania ešte vzdialený. Myslím si, že minimálne do konca februára bude trvať lockdown,“ poznamenal Rybníček.

Domov
Zdieľať
Diskusia