Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. januára 2021, 9:26
Čas čítania 1:28
Marián Mauik Biel

OLED televízory konečne za priaznivú cenu. LG A1 je nový rad, ktorý má byť dostupný pre každú domácnosť

TECH
Uložiť Uložené

Dokonalá čierna a výborný kontrast znamenal doteraz investíciu do drahej OLED obrazovky. Svitá na lepšie časy?

LG rozšíril portfólio svojich televízorov pre tento rok. Okrem iného pridal úplne nový rad A1, ktorý tvoria OLED obrazovky so stále výbornými parametrami (a pár kompromismi), ale za výhodnejšiu cenu.

Odporúčané
Samsung predstavil 3-metrový MicroLED televízor za cenu dvojizbového bytu v Bratislave Samsung predstavil 3-metrový MicroLED televízor za cenu dvojizbového bytu v Bratislave 12. decembra 2020, 7:19

Pri výbere televízora sú len dve cesty – LCD alebo OLED. Každá technológia má svoje pozitívne a negatívne stránky. Pre fanúšikov filmového zážitku, ktorý sa čo najviac podobá kinu a tiež pre hráčov, bola trochu lepšia voľba ísť do kvalitného OLED modelu. Doteraz to znamenalo investovať minimálne 1 500 eur za 55-palcový model alebo okolo 2 000 eur za 65-palcový.

LG už tretí rok ponúka „výkonnostnú“ triedu B a C, takže je logické, že sa čakalo na triedu A. Predstavená bola pomerne nenápadne na veľtrhu CES 2021 pred pár dňami a zatiaľ neboli zverejnené všetky špecifikácie.

LG, Oled
Zdroj: LG

Vieme, že LG OLED A1 bude dostupný v 48, 55, 65 a aj 77-palcovej uhlopriečke. Väčšinu všetkých bežných technológii a funkcií prebrala od drahších súrodencov. To znamená, že stále ponúka tú temnú čiernu vďaka ovládaniu každého pixelu samostatne, HDR 10 aj Dolby Vision, režimy obrazu Vision IQ aj Filmmaker Mode. Tiež podporuje eARC na prenos zvuku vo vysokej kvalite a funguje na WebOS 6.0 – úplne nanovo prepracované ovládacie prostredie nových LG televízorov.

Domov
Zdieľať
Diskusia