Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2021, 11:03
Čas čítania 0:53
Viktor Kniš

Naď a Matovič sa pustili do starostu Hlohovca v komentároch na Facebooku: Vybavte si to v Za ľudí, nakladali mu

NEWS IGOR MATOVIČ JAROSLAV NAĎ
Uložiť Uložené

Jaroslav Naď a Igor Matovič zo svojich osobných profilov komentujú status primátora Hlohovca, ktorý je členom strany Za ľudí.

Primátor Hlohovca Miroslav Kollár na Facebooku po oznámení celoplošného testovania skonštatoval, že informácie prišli neskoro a sú iné, ako mesto očakávalo. Je to dôvod, prečo bude musieť vedenie mesta zamakať o čosi viac. „Po 6 dňoch sa ich konečne v nedeľu večer dozvieme, vyplýva z nich, že si tie naše prípravy v podstate môžeme strčiť za klobúk,“ uviedol na margo parametrov testovania. 

Miroslav Kollár je zároveň členom strany Za ľudí, ktorej šéfka Veronika Remišová ako jediná na rokovaní vlády nepodporila plán plošného skríningového testovania. Netrvalo dlho a primátorovi komentovali príspevok z osobných profilov premiér Igor Matovič aj minister obrany Jaroslav Naď. Obaja mu vyčítali, že je len jeho chyba, keď sa neinformoval o priebehu rokovania u Remišovej. 

„Nechcete si to radšej vybaviť vo vlastnej strane, keďže ste boli celý čas súčasťou deja? Hrať sa na cukrového je síce fajn, ale neúprimné,“ uviedol premiér, ktorý sa už následne do diskusie nezapájal. 

Odporúčané
PREHĽAD: Ako bude vyzerať masívne plošné testovanie, kto má výnimky a kam sa bez negatívneho výsledku nedostaneš? PREHĽAD: Ako bude vyzerať masívne plošné testovanie, kto má výnimky a kam sa bez negatívneho výsledku nedostaneš? 17. januára 2021, 19:57

O niečo aktívnejší bol Jaroslav Naď. „Ciže týmto statusom si chcel povedať, že nekomunikujete vôbec s Veronikou. Rozumiem,“ napísal šéf rezortu obrany. 

Následne sa zapojil do výmeny názorov s diskutujúcimi, v rámci ktorej kritizoval platformu Dáta bez pátosu. Jej hlavný analytik Ivan Bošňák podľa neho nie je nezávislý, pretože je asistentom poslanca SaS. Prezradil tiež, že ministri o tejto podobe plošného testovania vedeli už v piatok a počas víkendu diskutovali už len o detailoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia