Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2021, 8:33
Čas čítania 0:37
Viktor Kniš

Matovič neodpisuje Čaputovej na SMSky: Necítil som potrebu odpovedať, ono sa to poddá

NEWS ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Premiér uviedol, že si so Zuzanou Čaputovou vymenili celkovo 140 SMS správ. Priznal, že na posledné neodpísal, len ich zobral na vedomie.

Prezidentka Zuzana Čaputová a predseda vlády Igor Matovič k sebe stále nenašli po stránke komunikácie cestu. Premiér dlhodobo kritizuje hlavu štátu za vyhlásenie, že celoplošné testovanie by malo byť dobrovoľné. V relácii O 5 minút 12 Zuzana Čaputová uviedla, že sa snažila Igora Matoviča kontaktovať, nebola však úspešná.

„Premiér má odo mňa tri sms správy, na ktoré v priebehu decembra nereagoval,“ povedala prezidentka s tým, že má intenzívny kontakt s niektorými ministrami vrátane Mareka Krajčího.

Odporúčané
PREHĽAD: Ako bude vyzerať masívne plošné testovanie, kto má výnimky a kam sa bez negatívneho výsledku nedostaneš? PREHĽAD: Ako bude vyzerať masívne plošné testovanie, kto má výnimky a kam sa bez negatívneho výsledku nedostaneš? 17. januára 2021, 19:57

Premiér na slová prezidentky zareagoval na tlačovej konferencii o celoplošnom testovaní, ktoré začína dnes 18. januára a bude trvať do 26. januára. 

Premiér Igor Matovič povedal, že si vymenili s prezidentkou Čaputovou dokopy 140 SMS správ od roku 2018. Na tlačovke popisoval aj to, o čom boli prvé textovky, keď sa mali stretnúť ešte pred voľbami.

Dodal, že esemesky, na ktoré prezidentke neodpovedal, boli podľa neho len informatívne a necítil potrebu na ne odpovedať, len ich zobral na vedomie. „Mrzí ma to, ale neviem, ono sa to poddá,“ dodal.

Domov
Zdieľať
Diskusia