Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. januára 2021, 13:39
Čas čítania 0:43
Miriam Rumanková

V Nitre pre pacientov s koronavírusom vyčlenili už aj časť detskej kliniky. Je možné, že deti budú prevážať do iných miest

NEWS OČKOVANIE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Pediater Peter Visolajský toto rozhodnutie nepovažuje za rozumné.

V Nitrianskej nemocnici dočasne zrušili oddelenie pre veľké deti a reprofilizovali 21 lôžok. Oddelenie pre malé deti zatiaľ ostáva plniť pôvodný účel, no uvažujú, že v prípade potreby dočasne zrušia aj to. 

 „Nepadlo o tom ešte rozhodnutie,“ povedala pre My Nitra hovorkyňa nitrianskej nemocnice Tatiana Kubinec. Doplnila, že nie je rozhodnuté ani o tom, či majú byť deti následne hospitalizované v Leviciach a Banskej Bystrici. 

Pediater Peter Visolajský toto rozhodnutie nepovažuje za rozumné: „Detská klinika v Nitre je v rámci celého kraja jediná, ktorá má detského intenzivistu a dokáže sa postarať aj o dieťa, ktoré potrebuje ventiláciu.“  Na nitrianskej klinike podľa jeho slov aktuálne leží 5-6 detských pacientov, pričom ich je menej ako obvykle. Hlavným dôvodom je mimoriadna situácia v dôsledku pandémie.

Domov
Zdieľať
Diskusia