Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2021, 9:13
Čas čítania 0:52
Viktor Kniš

Schválili Matovičov návrh na pokutu 10 000 eur za očkovanie mimo poradia. Bude sa podvádzať a plytvať, odkazuje Cigániková

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Členka strany SaS Jana Bittó Cigániková kritizuje Igora Matoviča za návrh pokutovať nemocničné zariadenia, ktoré budú očkovať mimo poradia.

Predsedníčka Výboru NR SR pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková kritizuje návrh Igora Matoviča, ktorý včera schválil parlament. „Parlament práve schválil zmenu zákona, ktorá zdravotníckemu zariadeniu, ktoré zaočkuje niekoho mimo poradovníka, uloží pokutu 10 tisíc evr,“ napísal vo štvrtok večer na svojom profile premiér. 

Podľa členky SaS, ktorú Matovič v minulosti nazval „slúžkou Jaroslava Haščáka“, ide o zlé rozhodnutie, ktoré bude mať presne opačný efekt. Cigániková predpokladá, že vakcín proti koronavírusu sa bude vyhadzovať ešte viac, nemocničné zariadenia sa budú báť očkovať a nie je vylúčené, že sa bude podvádzať ešte o niečo viac ako doteraz.

Odporúčané
Rytmus: Novinári humor pochopili, len chceli využiť moje meno v titulkoch. Zaočkovať sa dám, keď to bude vyžadovať situácia Rytmus: Novinári humor pochopili, len chceli využiť moje meno v titulkoch. Zaočkovať sa dám, keď to bude vyžadovať situácia 13. januára 2021, 17:07

„Ak Ti zostanú nariedené vakcíny z načatého balenia, ktoré do zajtra expirujú a nemáš nikoho zo zoznamov, kto je ochotný ihneď dobehnúť, radšej ich vyhodíš - bez pokuty, ako zaočkuješ mimo zoznamu s vysokou pokutou,“ predpokladá členka SaS, čo schválenie pokuty spôsobí.

Myslí si tiež, že zdravotníci sa pokúsia viac očkovať mimo poradia, budú to však robiť sofistikovanejšie a mimo akýchkoľvek zoznamov a poradovníkov, čo bude znamenať, že očkovaní nebudú mať pridelený Covid pass a nedostanú očkovací preukaz. „V lete, keď súkromné letecké spoločnosti začnú vyžadovať Covid pass, aby ste mohli letieť na dovolenku, tak tí, čo boli zaočkovaní neoficiálne, sa dajú zaočkovať znova oficiálne. A to im môže ublížiť,“ upozorňuje poslankyňa. 

Cigániková nazýva tento návrh „hlúposťou“. Zároveň uvádza, že minister zdravotníctva ubezpečil koaličné strany, že pokutu vymáhať aj tak nebudú. 

Domov
Zdieľať
Diskusia