Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2021, 16:05
Čas čítania 1:15
Daniel Mikolášik

Polícia začala trestné stíhanie pre sledovanie novinárky Tódovej. Fico odmieta, že by o tom niečo vedel

NEWS
Uložiť Uložené

Podpredseda NR SR Šeliga tvrdí, že Smer-SD chce diskreditovať novinárov aj preto, lebo sa začína báť prípadnej výpovede Mariana Kočnera.

V prípade sledovania novinárky Denníka N Moniky Tódovej polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu nebezpečného sledovania. Podpredseda Národnej rady Juraj Šeliga čaká, že šéf Generálnej prokuratúry Maroš Žilinka preverí informácie o sledovaní novinárky.

Uviedol to na štvrtkovej tlačovej konferencii. Hovorí o zastrašovaní novinárov a vytváraní falošného obrazu aj o orgánoch činných v trestnom konaní zo strany opozície. Predseda Smeru-SD Robert Fico odmieta, že by mal vedieť niečo o sledovaní novinárky. Ide podľa neho o mediálnu manipuláciu. 

Odporúčané
Fico spadol na úplné dno a nesmierne sa bojí, keď vedel o sledovaní Moniky Tódovej, hromží ministerka kultúry Fico spadol na úplné dno a nesmierne sa bojí, keď vedel o sledovaní Moniky Tódovej, hromží ministerka kultúry 14. januára 2021, 7:53

Ak sa prípadom sledovania novinárky nezačne zaoberať generálny prokurátor, Šeliga podá podnet. Tvrdí, že Smer-SD chce diskreditovať novinárov aj preto, lebo sa začína báť prípadnej výpovede Mariana Kočnera.

Rovnako sa podľa neho snaží strana vykresliť orgány činné v trestnom konaní a súdy ako tie, ktoré konajú na politickú objednávku. „Je otázka, či nepoužíva nezákonne prostriedky. To je na vyšetrenie,“ poznamenal v súvislosti s možným sledovaním novinárky.

Domov
Zdieľať
Diskusia