Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
14. januára 2021, 7:53
Čas čítania 1:09
Adam Novosad

Fico spadol na úplné dno a nesmierne sa bojí, keď vedel o sledovaní Moniky Tódovej, hromží ministerka kultúry

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Na ministerstve kultúry už chystajú nový mediálny zákon, ktorý by mal novinárov výraznejšie chrániť.

Novinárku Moniku Tódovú sledujú neznámi muži, ktorí sa ponevierali okolo chaty, kde trávila čas s rodinou krátko po začiatku nového roka, ale aj v Bratislave. Robert Fico následne zverejnil komentár, v ktorom detailne opisuje, kde sa novinárka pohybovala a s kým sa stretla. Novinárka si dokázala odfotiť jedného z mužov, ktorí ju sledovali, a privolaná polícia mu dokonca uložila pokutu.

Odporúčané
Novinárku Tódovú sledujú záhadní muži. Fico vedel o jej stretnutí so sudkyňou, ktorá poslala do väzby Lučanského aj Haščáka Novinárku Tódovú sledujú záhadní muži. Fico vedel o jej stretnutí so sudkyňou, ktorá poslala do väzby Lučanského aj Haščáka 13. januára 2021, 17:45

Prípad sledovania novinárky sa už dostal na stôl ministra vnútra Romana Mikulca. Ten sa vyjadril, že celé podozrenie zo sledovania nechá preveriť. „Požiadam o preverenie skutočností a v prípade, že budú napĺňať znaky trestného činu, budú ich orgány činné v trestnom konaní riešiť v zmysle zákona,“ vyhlásil.

ÚPLNE ZA ČIAROU. FICO KLESOL NA TOTÁLNE DNO So značným znepokojením som si prečítala článok Denníka N o tom, ako bola...

Posted by Natália Milanová - ministerka kultúry on Wednesday, January 13, 2021

Kauza znepokojila aj ministerku kultúry Natáliu Milanovú, ktorá jej venovala celý status na Facebooku. „Ako politička a ministerka nie so všetkým, čo novinári napíšu, bezvýhradne súhlasím, no takéto sledovanie a následne nepriame vyhrážanie ale vlastne akékoľvek zastrašovanie novinárov je absolútne neprijateľné,“ zhrozila sa nad takýmto škandálom v demokratickej spoločnosti.

„Ukazuje sa, že mafia, aj keď nie je aktuálne pri politickej moci, má stále svoje zdroje a ochotných ľudí aj na takúto špinavú prácu,“ skonštatovala na margo predsedu strany Smer.

„Neodpustím si poznámku k bývalému premiérovi Robertovi Ficovi. Z pripojeného textu, ktorý do redakcie Denníka N poslal, sa javí, že bývalý premiér spadol na úplne dno a nesmierne sa bojí,“ odkázala mu v statuse.

Odporúčané
Matovič vybuchol v reakcii na kritiku plošného testovania. Tancujete na hroboch ľudí, tak nám tie vakcíny sami vyrobte Matovič vybuchol v reakcii na kritiku plošného testovania. Tancujete na hroboch ľudí, tak nám tie vakcíny sami vyrobte 13. januára 2021, 12:00

Milanová pokračovala so slovami, že Fico produkuje choré výmysly o sprisahaniach, ktorými mi možno predčil aj Donalda Trumpa. Ministerka vraj chápe, že sa Fico bojí, lebo vie, čo na Slovensku robil, kým bol pri moci. Aj preto na ministerstve pracujú na novom mediálnom zákone, ktorým chce zakotviť ústavnú ochranu novinárov pri výkone ich povolania. Chránené by mali byť aj zdroje.

Domov
Zdieľať
Diskusia