Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2021, 21:47
Čas čítania 1:32
Dominik Vetrák

Marvel má naplánované filmy a seriály takmer do roku 2030

FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY MARVEL FILMY A SERIÁLY MARVEL SERIÁLY
Uložiť Uložené

Šéf Marvelu Kevin Feige vie, aké projekty budú natáčať minimálne ďalších 6 rokov.

Ak nás nezastihne nová pandémia, rok 2020 bude pre Marvel Studios jediným, kedy od roku 2008 nič nevydali. Naplánovaná bola premiéra Black Widow aj Eternals a mali sme sa dočkať aj seriálu Falcon & Winter Solider na Disney+.

Všetko sa však odložilo, a my sa tak rok a pol po premiére druhého Spider-Mana konečne dočkáme začiatku 4. fázy MCU (Marvel Cinematic Universe). Tá 3. skončila so spomínaným Spider-Manom, no a štvrtú otvorí miniséria WandaVision. Prvé dve z celkových 6 epizód budú na Disney+ premiérovať už tento piatok. 

Odporúčané
Od týchto filmov a seriálov sme v roku 2020 čakali viac Od týchto filmov a seriálov sme v roku 2020 čakali viac 5. januára 2021, 14:30

Čo však bude ďalej? Na túto otázku si podrobnejšie odpovieme v článku o Svete Marvelu niekedy po skončení WandaVision, no dovtedy vedz, že Marvel a jeho šéf Kevin Feige majú plné ruky práce.

V rozhovore s Colliderom Feige prezradil, že vždy majú pevný plán na najmenej 5 či 6 rokov. V tomto prípade by to znamenalo, že už teraz vedia, čo presne natočia a pošlú do kín či na Disney+ aj v roku 2027. 

Samozrejme, tých plánov je oveľa viac a v hre je nesmierne množstvo potenciálnych projektov. Množstvo z nich je už aj istých, pričom v Marvel len čakajú, kedy bude správny čas natočiť ich. Reálne však majú plán aj na ďalšie roky, akurát nie je až taký stabilný ako ten do roku 2027.

Ďalším faktorom meniacim plán štúdia je nutnosť prispôsobiť sa aktuálnym zmenám. Ešte stále neohlásili, čo budú robiť s postavami ako Punisher či Daredevil, ktoré mali svoje vlastné seriály na Netflixe.

2 roky po tom, čo Disney kúpilo štúdio Fox, a Marvel tak mohol začať pracovať s mutantmi a inými komiksovými postavami z X-Men filmov, sme sa konečne dozvedeli o existencii prvého projektu. Bude ním Fantastická štvorka, ktorú uvidíme v kinách zrejme do konca roka 2025. 

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

Stále nám Marvel ani Disney neprezradili, čo plánujú s X-Men. Feige nás však v rozhovore ubezpečil, že o tom viedli a stále vedú horlivé diskusie, takže s X-Men sa počíta a neskôr ich uvidíme po boku ostatných marveláckych hrdinov. Dôkazom toho je aj Deadpool, ktorý bude mať R-rating (mládeži neprístupný) a bude súčasťou Marvel Cinematic Universe. 

V neposlednom rade treba myslieť na to, že Disney a Marvel viac zainvestujú do seriálov a streamovania cez ich platformu Disney+. V prípade týchto projektov štúdiu nehrozia finančné straty a naďalej tak môžu pokračovať v príbehoch, aj keby boli kiná v budúcnosti znova zatvorené. 

Domov
Zdieľať
Diskusia