Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2021, 20:52
Čas čítania 1:10
Marián Mauik Biel

„Tvoj penis patrí mne“. Hacker napadol smart klietku na pohlavný orgán

TECH
Uložiť Uložené

Nevšedný doplnok na okorenenie si intímneho života má zámok ovládaný cez mobilnú aplikáciu.

Minulý rok sa na trh dostala smart klietka na penis s názvom Cellmate od čínskej spoločnosti Qiui. Už vtedy bezpečnostní experti upozorňovali, že zabezpečenie tohto zariadenia nie je dostatočné a hrozí riziko softvérového napadnutia. A práve sa ich slová naplnili.

Odporúčané
Už aj na oddialenie ejakulácie je smart zariadenie. Bluetooth náplasť ukázali na CES 2021 Už aj na oddialenie ejakulácie je smart zariadenie. Bluetooth náplasť ukázali na CES 2021 12. januára 2021, 22:24

Klietka na penis je pomerne bežná pomôcka pre fanúšikov sexuálnych rolí delených na submisívnych a dominantných alebo slúži ne okorenenie si intímneho života. Ide o kovovú konštrukciu s mechanickým zámkom, ktorá zabraňuje erekcii, respektíve sexuálnemu styku.

Cellmate za 170 dolárov (139 eur) je moderná verzia tejto pomôcky s konštrukciou, ktorá má časti z plastu pre viac pohodlia a doplnená je o elektronickú časť. Tá ma na starosti odomykanie klietky a bezdrôtovú komunikáciu s mobilnou aplikáciou. V nej sa dá nastaviť, kto z páru bude mať prístup k zámku, prípadne si jednotlivec môže sám nastaviť časovač. Možno ako formu celibátu. Aplikácia tiež zaznamenáva, kedy a kde bola klietka odomknutá.

Cellmate zo všetkých strán
Cellmate zo všetkých strán Zdroj: Qiui

Ako bezpečnostní experti tvrdia už roky, nie je nutné, aby úplne všetko bolo smart, respektíve pripojené na internet. Kybernetickému útoku podľahol práve aj tento nevšedný produkt.

„Tvoj penis patrí mne“ bola správa, ktorú dostal jeden z majiteľov gadgetu, píše Motherboard. API používané firmou Qiui dovolilo nabúrať sa do aplikácie a prebrať kontrolu nad jej funkciami. A teda aj nad vzdialeným odomknutím klietky. Hacker si za uvoľnenie rukojemníka pýtal 0,02 Bitcoinu, čo je zhruba 560 eur.

Našťastie, obeť útoku nemala vtedy klietku nasadenú. Ďalšia obeť zas už Cellmate nevlastnila, takže aplikácia nebola s klietkou spárovaná.

Cellmate aplikácia
Cellmate aplikácia Zdroj: Qiui

Zástupcovia firmy Qiui prisľúbili zlepšenie zabezpečenia ich nevšedného produktu. Medzitým sa ale majitelia Cellmate nemusia obávať, pretože so skrutkovačom sa dá odstrániť kryt, pod odstránení ktorého sa dá zámok otvoriť silou. Ale asi nikto nebude nadšený zo šermovania so skrutkovačom v danej chúlostivej oblasti.

Ide tak o ďalší prípad, hoci trochu exotický, ktorý poukazuje na dôležitosť zabezpečenia všetkých smart zariadení. Hlavne takých, ktoré môžu reálne ohroziť nie iba súkromie, ale aj ostatné aspekty nášho života. Aj toho sexuálneho.

Domov
Zdieľať
Diskusia