Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. januára 2021, 13:45
Čas čítania 0:56
Miriam Rumanková

Holandskí colníci zabavili šunkové sendviče vodičom z Británie. Vitajte v brexite, povedali im

NEWS ANGLICKO HOLANDSKO
Uložiť Uložené

Nové pravidlá vstúpili do platnosti od prvého januára.

Večerné správy v Holandsku odvysielali zábery colníkov, ktorí zabavili šunkové sendviče britským vodičom. Išlo o ľudí, ktorí prišli zo Spojeného kráľovstva trajektom a podľa nových pravidiel po brexite neboli oprávnení priniesť mäso alebo mliečne výrobky do Holandska.

„Nemáte už povolené nosiť do Európy určité potraviny, ako napríklad mäso, ovocie, zeleninu, ryby a podobne,“  hovorí na videu jeden z colníkov na termináli Hook of Holland. Informuje o tom The Guardian. Video si môžeš pozrieť TU.

Odporúčané
Veľká Británia definitívne odchádza z Európskej Únie. Čo musia po Brexite urobiť Slováci? Veľká Británia definitívne odchádza z Európskej Únie. Čo musia po Brexite urobiť Slováci? 31. januára 2020, 15:43

Zmätený vodič s niekoľkými sendvičmi zabalenými v alobale sa spýtal, či by mohol mäso vyhodiť a nechať si aspoň chlieb. Colník mu na to odpovedal: „Nie, všetko bude zhabané. Vitajte v Brexite, je mi to ľúto.“

Domov
Zdieľať
Diskusia