Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2021, 8:17
Čas čítania 0:34
Viktor Kniš

V Indonézii havaroval dopravný Boeing 737, na palube bolo 62 ľudí. Našli kusy lietadla aj ľudských pozostatkov

NEWS LIETADLO
Uložiť Uložené

Správu už potvrdili zahraničné agentúry aj lokálne médiá, ktoré sa odvolávajú na prvotné informácie z vyšetrovania. Vo vode našli trosky lietadla linky SJ182.

Na palube dopravného lietadla indonézskej leteckej spoločnosti Sriwijaya Air, ktoré havarovalo v sobotu v Jávskom mori neďaleko ostrova Laki, neboli občania SR, potvrdilo  ministerstvo zahraničných vecí.


Celkovo sa letu SJ182 zúčastnilo 62 ľudí vrátane 12 členov posádky a desiatich detí, informoval indonézsky minister dopravy Budi Karya.

Národná pátracia a záchranná agentúra vyslala do vôd na severe od Jakarty záchranné tímy, uviedol šéf agentúry Bagus Puruhito, ktorého cituje agentúra Reuters. Záchranári tam našli časti trupu lietadla. Polícia oznámila, že vo vode našli ďalšie trosky, ale aj ľudské pozostatky.

„Nadmorská výška lietadla linky č. SJ182 spoločnosti Sriwijaya Air približne štyri minúty po odlete klesla za necelú minútu o viac než 10.000 stôp (vyše tri kilometre)," uviedol letecký portál FlightRadar v sobotu popoludní.

Domov
Zdieľať
Diskusia