Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2021, 10:29
Čas čítania 0:40
Miriam Rumanková

Bratislava chce zvýšiť počet mobilných odberových miest na testovanie. Primátor Vallo povedal, že ich bude o 20 až 25 viac

NEWS BRATISLAVA KORONAVÍRUS SLOVENSKO MATÚŠ VALLO
Uložiť Uložené

Aktuálne je v hlavnom meste 19 odberných mobilných miest.

Na dnešnej tlačovej konferencii primátor mesta Bratislava Matúš Vallo informoval o tom, že v hlavnom meste plánujú zvýšiť počet mobilných odberných miest na testovanie. Aktuálne je v Bratislave k dispozícii 19 odberných mobilných miest. 

Matúš Vallo informoval o tom, že Bratislava plánuje vytovriť ďalších 20 až 25 miest, aby sa ľudia pravidelne testovali. „Situácia je v Bratislave špecifická, pretože sem denne chodia ľudia aj z iných miest Slovenska,“  povedal Matúš Vallo a doplnil, že Bratislava chce zvládnuť situáciu do doby, keď bude zaočkovaná väčšina obyvateľov a preto mesto zriadi viac odberných miest. 

Odporúčané
Za štvrtok na Slovensku pribudlo 6 614 nových infikovaných z PCR a Ag testov. Ochoreniu COVID-19 podľahlo ďalších 71 pacientov Za štvrtok na Slovensku pribudlo 6 614 nových infikovaných z PCR a Ag testov. Ochoreniu COVID-19 podľahlo ďalších 71 pacientov 8. januára 2021, 10:03

Na tlačovej konferencii sme sa dozvedeli aj to, že sa otvoria škôlky pre deti, ktorých rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre. Matúš Vallo doplnil aj to, že Bratislava je pripravená na celoplošné testovanie, ak sa na tom mesto dohodne s vládou. „Sme v tomto závislí od vlády,“ povedal Vallo.

Za včerajší deň v laboratóriách otestovali 10 657 vzoriek, ktoré potvrdili 2 980 nových prípadov koronavírusu. 71 osôb ochoreniu Covid-19 podľahlo, no naopak 3 107 ľuďom sa podarilo vyliečiť. Celkovo na koronavírus na Slovensku zomrelo 2 859 ľudí a 144 597 sa vyliečilo. Počet hospitalizovaných pacientov stúpol na 3 181.

Domov
Zdieľať
Diskusia