Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
7. januára 2021, 13:10
Čas čítania 1:01
Viktor Kniš

Nora Kabrheľová o podmienkach vo väzbe: Telefonáty a návštevy mi umožnili po 2 mesiacoch, Kolíková nie je na vine

NEWS
Uložiť Uložené

Nora v YouTube videu popisuje dianie vo väzbe zo svojej perspektívy. Tvrdí, že na vine nie je ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, systém a pravidlá sú podľa nej nastavené zle celé roky.

Nora Kabrheľová v minulosti absolvovala 13 mesiacov väzby, pričom 4 mesiace strávila v najhoršej kolúznej kvôli obave z ovplyvňovania svedkov, resp. marenia dôkazov. Keďže si zažila rovnaké podmienky, o akých dnes panuje emotívna diskusia, rozhodla sa sama vyjadriť.

V 17-minútovom videu popisuje na konkrétnych zážitkoch, čo všetko zažila, ako nemala možnosť osprchovať sa a ako sa k možnosti návštevy a telefonátov dostala až po 2 mesiacoch od zadržania. 

Podľa Kabrheľovej sú podmienky vo väzbe nastavené neľudsky, zároveň však prízvukuje, že to nie je chybou ministerky Márie Kolíkovej, ktorá vedie rezort spravodlivosti od marca. Na vine sú podľa Nory predchádzajúce vlády, ktorých predstavitelia sa o zlepšovanie pozície obvinených nezaujímali, pretože si mysleli, že sa ich väzba nikdy týkať nebude. „Keď sa to týka už ich samotných, tak zrazu treba meniť,“ vyhlásila. 

Odporúčané
Zbor väzenskej a justičnej stráže podáva trestné oznámenie na Flašíka a Žitného. Šíria konšpirácie a hoaxy, tvrdí ZVJS v liste Zbor väzenskej a justičnej stráže podáva trestné oznámenie na Flašíka a Žitného. Šíria konšpirácie a hoaxy, tvrdí ZVJS v liste 4. januára 2021, 12:51

Zároveň vo videu Nora popisuje fungovanie vo väzbe, čím chce niektorým pochybovačom a šíriteľom konšpirácií vysvetliť, že ich teórie o prípade Lučanský nie sú založené na pravde. 

„Na chodbách sú kamery. Každý pohyb je zaznamenaný. Bachar sám nemôže ani otvoriť celu a vkročiť dnu. Videla som, prežila som na vlastnej koži,“ upozorňuje Nora všetkých tých, ktorí uverili tomu, že bývalého policajného prezidenta mohol v cele v prešovskom ústave na výkon väzby niekto napadnúť. Kabrheľová má s bacharmi len pozitívne skúsenosti. „Boli ku mne milí, nemala som absolútne žiadny problém,“ dodala s tým, že aj po stránke lekárskej starostlivosti bola spokojná.

Po novom už aj youtuberka uzatvára video apelom na prehodnotenie podmienok vo väzbe a CPZ. Platí, že kým nie je človek odsúdený, platí prezumpcia neviny, a tak neexistuje dôvod držať obvinených v neľudských podmienkach. 

Domov
Zdieľať
Diskusia