Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. decembra 2020, 15:24
Čas čítania 0:53
Lukáš Čelka

Úrad verejného zdravotníctva: Našim poslaním je chrániť vaše zdravie, pomôžte nám v tom. Zostaňte na Silvestra doma

NEWS NOVÝ ROK
Uložiť Uložené

Na to, že situácia je kritická poukazuje aj Úrad verejného zdravotníctva.

Úrad verejného zdravotnícva prosí ľudí, aby vstúpili do nového roku iba v kruhu najbližších. „Príchod nového roka najbezpečnejšie privítate tak, že si urobíte oslavu iba s členmi vašej domácnosti, alebo presuniete obvyklé stretnutia s kamarátmi či príbuznými výlučne do virtuálneho priestoru,“ uviedol to úrad na svojej facebookovej stránke.

Odporúčané
Aktualizované: Matovič zvoláva mimoriadne rokovanie vlády. Chce sprísniť opatrenia od dnešnej polnoci Aktualizované: Matovič zvoláva mimoriadne rokovanie vlády. Chce sprísniť opatrenia od dnešnej polnoci 31. decembra 2020, 12:21

Ůrad tvrdí, že cestovanie, návštevy a oslavy s ľuďmi, s ktorými nežiješ v jednej domácnosti, sú v súčasnej, vážnej epidemiologickej situácii rizikové. Rádovo sa tak vraj zvyšuje pravdepodobnosť, že sa nakazš koronavírusom, prípadne, že infekciu zanesieš medzi svojich blízkych.


„COVID-19 môže mať ťažký priebeh a dlhodobé následky aj v prípade inak zdravých a aktívnych ľudí. Pre seniorov a ľudí s chronickými ochoreniami môže byť ochorenie smrteľné. Situácia v nemocniciach je v súčasnosti kritická, čo dosvedčujú zábery preplnených zdravotníckych zariadení. Lôžka sú plné pacientov s vážnymi stavmi. Záchranári a zdravotníci, ktorí sa o nich starajú, sú už na pokraji síl,“ stálo ďalej v príspevku.

Domov
Zdieľať
Diskusia