Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. decembra 2020, 19:15
Čas čítania 1:08
Adam Novosad

Očkovanie proti koronavírusu sa začalo. Prvú vakcínu dostal Vladimír Krčméry

NEWS OČKOVANIE SLOVENSKO VAKCÍNA VLADIMÍR KRČMÉRY
Uložiť Uložené

Na Slovensku sme začali očkovanie proti koronavírusu symbolickou osobnosťou.

Začiatok konca pandémie. Tak môžeme označiť dnešný deň, keď v doobedňajších hodinách priviezla špeciálna dodávka balenie prvých 10-tisíc vakcín proti koronavírusu do nitrianskej nemocnice.

Vakcíny uskladnili do mraziaceho boxu, kde teplota dosahuje takmer -80 stupňov Celzia, a v najbližších dňoch sa začne očkovanie zdravotníkov po celej krajine.

Odporúčané
Epidemiológ: Ak sa zmutovaný koronavírus začne rýchlo šíriť po Slovensku, tak je to game over. Nepomôže lockdown ani testovanie Epidemiológ: Ak sa zmutovaný koronavírus začne rýchlo šíriť po Slovensku, tak je to game over. Nepomôže lockdown ani testovanie 26. decembra 2020, 9:30

Ako prvý sa nechal symbolicky zaočkovať lekár Vladimír Krčméry, ktorý sa dlhé roky venuje infektológii či humanitárnej pomoci vo svete, a na začiatku pandémie sa stal výraznou postavou boja proti koronavírusu. „Výborný pocit, je to moja sedemnásta vakcína,“ povedal pred kamerami známy lekár. Dodal, že všetkým odporúča, aby sa dali zaočkovať tiež.

Domov
Zdieľať
Diskusia