Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. decembra 2020, 14:30
Čas čítania 4:03
Richard Balog

Najlepšie rapové a r'n'b albumy druhej polovice roka 2020: Kid Cudi sa vrátil na vrchol a ukážkový debut Megan The Stallion

Najlepšie rapové a r'n'b albumy druhej polovice roka 2020: Kid Cudi sa vrátil na vrchol a ukážkový debut Megan The Stallion
Zdroj: Apple Music
HUDBA
Uložiť Uložené

Nadviazali zámorskí interpreti na predchádzajúcich 6 mesiacov, počas ktorých vyšli skvelé albumy od The Weeknda či Run The Jewels?

Takto pred rokom sme ospevovali diela Kanyeho Westa, Travisa Scotta, ale aj Stormzyho, pričom sme tajne dúfali v návrat Kid Cudiho a série Man on the Moon, čo sa nám splnilo 11. decembra 2020. 

Počas uplynulých 6 mesiacov však vydali nové hudobné projekty viacerí známi interpreti a tiež takí, ktorých zlaté obdobie kariéry ešte len čaká a neminie. Teší nás, že rap, hip-hopr'n'b nepatria medzi žánre, v ktorých je núdza o releasy a pri zostavovaní výberu nás tak nič neobmedzovalo. 

Namiesto klasickýchTOP 10sme sa tentokrát rozhodli pre o niečo užší súhrn s tým, že zvyšné miesta obsadíš ty. Stačí, ak nám svojich favoritov za druhú polovicu roku 2020 napíšeš do komentárov pod článkom.   

Názory prezentované v tomto článku nie sú názormi celej redakcie

P.S. - Vo výbere nájdeš albumy vydané do 20.12.2020 a preto chýba napríklad Whole Lotta Red od Playboi Cartiho

Odporúčané
TOP 10: Výber najlepších zahraničných rapových a R&B albumov za prvú polovicu roku 2020   TOP 10: Výber najlepších zahraničných rapových a R&B albumov za prvú polovicu roku 2020 30. júna 2020, 9:44

8. Future & Lil Uzi Vert: Pluto x Baby Pluto

Najlepšie US rap albumy
Zdroj: Atlantic / Epic

Spojenie, na ktoré sme čakali pomerne dlho, ale oplatilo sa. Obaja interpreti albumom Pluto x Baby Pluto potvrdili svoju pozíciu na scéne, a to aj napriek tomu, že na ňom nenájdeme zásobu klubových bangrov. 

Do takmer 55-minút klasickej verzie vložili Future aj Lil Uzi Vert všetky svoje schopnosti a uznávame, že ich vzájomná chémia funguje naozaj skvelo, ale... Zároveň dodávame, že 16 skladieb je na nás už trochu veľa a pokojne by sme niekoľko z tracklistu odstránili. Niežeby boli vyslovene zlé, ale kvôli monotónnosti sa strácajú a ty tak nevieš, či ide o skladbu číslo 4, 6 alebo 12, bohužiaľ. 

Dlhá cesta autom ti avšak pri počúvaní týchto dvoch raperov ubehne veľmi rýchlo a album si pustíš niekoľkokrát, preto mu udeľujeme 7 bodov z 10. 


7. 21 Savage & Metro Boomin: Savage Mode II  

Najlepšie US rap albumy
Zdroj: Epic

2. októbra 2020 nám pokračovanie skvelého albumu Savage Mode priniesli 21 Savage a Metro Boomin a v promo videu im zvukovým komentárom asistoval Morgan Freeman.

Prvý menovaný interpret s dýkou vetetovanou na čele si prešiel kvôli prepadnutým vízam v USA turbulentným obdobím a odráža sa to v hneď niekoľkých skladbách, ktoré vhodne dopĺňajú klasické témy venované životu v uliciach Atlanty. Celý projekt je ostrý a úderný, ale zároveň z neho cítime utrpenie a bolesť. 

Savage Mode II získalo od redakcie magazínu Pitchfork len 6,6 bodov z 10, to ale neznamená, že ide o prepadák. Vlastnú recenziu pripravil aj kolega Vojtěch len niekoľko dní po vydaní diela. 


6. Ty Dolla $ign: Featuring Ty Dolla $ign

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 92465 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia