Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
4. decembra 2020, 14:34
Čas čítania 1:11
Tímea Krauszová

Boris Kollár na otvorení Donovál nevidí nič zlé. Je mu vraj jedno, čo povie nejaký infektológ, lebo neporušil žiadne pravidlá

NEWS BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Podľa neho si dnes môže otvoriť, kto len chce.

Lyžiarske stredisko Park Snow Donovaly, ktorého majiteľom je predseda parlamentu a šéf strany Sme rodina Boris Kollár, v piatok ráno otvorilo svoje brány napriek tomu, že to konzílium odborníkov neodporúčalo.

Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal pritom vyhlásil, že všetky lyžiarske centrá budú zatvorené minimálne do januára 2021. Otvorenie avizovali už vo štvrtok na Facebooku, dnes Kollár pre Denník E povedal, že na otvorení strediska uprostred pandémie nevidí nič zlé.

Odporúčané
Lyžiarske stredisko Borisa Kollára otvára aj napriek vyhláseniu ministra dopravy, že majú byť zatvorené aspoň do januára Lyžiarske stredisko Borisa Kollára otvára aj napriek vyhláseniu ministra dopravy, že majú byť zatvorené aspoň do januára 3. decembra 2020, 21:24

Je mu jedno, čo povie „nejaký“ odborník

„Dnes nie je žiadny zákaz otvoriť lyžiarske stredisko. Pokiaľ štátna autorita niečo obmedzí, vtedy zatvoríme,“ povedal pre Denník E predseda parlamentu. Technicky má pravdu, sprísnenie opatrení rieši pandemická komisia dnes a zatiaľ neplatí. Aspoň do pondelka sa lyžovať smie. 

Podľa Kollára pritom konzílium odborníkov nie je štátnou autoritou, ktorá môže rozhodnúť čo bude zatvorené a čo sa smie otvoriť. Vraj je mu jedno, „čo povie nejaký infektológ alebo odborník“.

Dnes však podľa Kollára mohol otvoriť hocikto a pre Denník E povedal, že otvárajú aj ďalší. Argumentoval, že neporušuje žiadne pravidlá a nemyslí si, že ide o arogantné rozhodnutie otvoriť napriek tomu, že premiér, minister dopravy a aj experti naznačujú, že na lyžovačku tento rok môžeme zabudnúť.

„Stredisko zostane v prevádzke, pokiaľ nenadobudnú právoplatnosť nové nariadenia a opatrenia, ktoré budú záväzné pre lyžiarske strediská na Slovensku,“ zareagovali priamo zo strediska  Park Snow Donovaly.

Podľa Kollára sú rovnako rizikové lesoparky, upozornil aj na šírenie vírusu v nákupných centrách. Keby bolo podľa neho, zatvoril by len ski bary a obmedzil počet ľudí v lanovkách. Vyžadoval by testy a chcel by, aby bolo možné testovať sa priamo v lyžiarskych strediskách.

Odporúčané
Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) 28. marca 2024, 12:30

V prípade menších stredísk by vraj mohli pomôcť obce, ktoré zvládli zmenežovať aj celoplošné testovanie. Predseda parlamentu nevidí dôvod, prečo by to nedokázali aj s niekoľkými lyžiarmi.

Park Snow Donovaly už privítalo prvých návštevníkov, zjazdovky sú zatiaľ takmer úplne prázdne.

Domov
Zdieľať
Diskusia