Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. decembra 2020, 15:10
Čas čítania 0:54
Lukáš Čelka

V Poľsku otvorili najhlbší potápačský bazén na svete: Na jeho dne nájdeš aj repliku vraku lode

NEWS POĽSKO
Uložiť Uložené

Nový bazén, pomenovaný Deepspot s hĺbkou viac ako 45 metrov je považovaný za najhlbší bazén na svete.

Spolu s otvorením nového bazénu Deepspot v susednom Poľsku, sa potápačom sa otvorili aj nové možnosti na tréning. Pre veľkú hĺbku už totižto nemusia cestovať za oceánom, stačí im aby navštívili tento vodný komplex, informoval o tom portál CNN.


Nový bazén, pomenovaný Deepspot je hlboký 45 metrov a je považovaný za najhlbší bazén na svete. Zmestí sa do neho až 8 000 kubických metrov vody, čo je niekoľko násobne viac ako do bežného potápačského bazéna. Vybudovanie celého komplexu trvalo až dva roky, pričom sa na jeho výstavbu minulo odhadom 10,6 milióna dolárov.

Odporúčané
Austrálčanku doma prekvapila neobvyklá návšteva: Na jej vianočnom stromčeku visela koala Austrálčanku doma prekvapila neobvyklá návšteva: Na jej vianočnom stromčeku visela koala 4. decembra 2020, 8:55

Bazén je vybavený rôznymi prekážkami, tunelom, ktorý vedie do najhlbšieho bodu bazéna ale aj estetickou výzdobou. Na jeho dne môžeš natrafiť aj na vrak lode, alebo umelú podvodnú jaskyňu, ktorá má pripomínať mayské ruiny.

Domov
Zdieľať
Diskusia