Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2020, 17:43
Čas čítania 1:37
Katarína Danková

Dior po prvýkrát predstavuje domácu módu

MÓDA DIOR MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Módny velikán Christian Dior v novej kolekcii stavia na štýlovom domácom oblečení.

Jeden z najväčších udavačov módnych trendov prišiel so všestranne využiteľnou módou, ktorá vyzerá skvele doma i v uliciach. Ide o jeho prvú „domácu“ kolekciu v histórii značky.

Odporúčané
Luxusná móda a skejtbording majú k sebe čoraz bližšie. Sleduj nové tenisky z dielní Dior  Luxusná móda a skejtbording majú k sebe čoraz bližšie. Sleduj nové tenisky z dielní Dior 28. októbra 2020, 14:40

„Loungewear“ kolekciu Dior predstavuje v súvislosti s aktuálnou celospoločenskou situáciou. Názov „Dior chez Moi“ (teda domov) vystihuje jej prvoradú funkciu, na ktorú bola vytvorená. Avšak, jej kreatívna riaditeľka Marie Grazie Chiuri sa nebráni ani jej univerzálnemu využitiu do práce, mesta či na nákup, pretože každá žena sa má právo cítiť ako kráľovná bez ohľadu na to, v čom je oblečená.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dior Official (@dior)

Pre americký magazín Harper´s Bazaar povedala: „Karanténa môj štýl obliekania veľmi neovplyvnila, pretože som vždy dávala prednosť skôr praktickým a pohodlným kúskom, od denimu až po kašmírové svetre.“  Kapsulová Dior kolekcia obsahuje základné kúsky, ktoré môžeš nosiť pravidelne a sú ľahko kombinovateľné s ostatným oblečením.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa L'Officiel Paris (@lofficielparis)

Topy, košele, široké nohavice, šortky, pyžamá, kimoná, plavky, ale i doplnky ako šatky, kabelky, ponožky a mnoho ďalšieho nájdeš medzi domácim vydaním Diora. Teda všetko, čo potrebuješ na domáce leňošenie i cestu do obchodu. Promo video zachytáva útulnú atmosféru na slnkom zaliatej terase domu v talianskom prímorskom meste, v ktorom modelky len tak oddychujú a nasávajú slnečné lúče. Ideálna karanténa.

 
Kolekcia nesie trochu mýtické a veľkolepé potlače typické pre francúzsku módnu značku. Navyše si kreatívna riaditeľka Diora na spoluprácu zavolala rímskeho umelca Pietra Ruffoa, ktorý svoje motívy zverokruhu ako spájacieho prvku neba a zeme, flóry a fauny, zapracoval do motívov svetovej luxusnej značky. S využitím klasických línií a kontrastných farieb biela, čierna, sivá vznikol dokonale harmonický štýl plný pohodlia s nádychom nenúteného luxusu.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Bespoke Luxury Shoppers (@bespokeluxuryshoppers)

„Maria sa ma opýtala, či by sme spolu vytvorili atmosféru novej kolekcie. Pre tento projekt som sa rozhodol pre lúku, na ktorej sú stovky kvetov a nazval som to Milleflori. (...) Tento svet je silne ovplyvnený mágiou a práve preto, aby som sprostredkoval tento vplyv hviezd, súhvezdí a prírodných cyklov, nadizajnoval som dvanásť znamení zverokruhov a spojil ich s kvetmi.“ vo videu vysvetľuje umelec Pietro Ruffo.

Byť štýlovo oblečený aj v čase karantény a nemať na sebe stále len teplákovinu je príjemná zmena. Ako uviedla Marie Grazie Chiuri: „Snažila som sa vytvoriť túto kolekciu k tomu, aby nás sprevádzala v novom dočasnom štýle života, kedy je náš čas strávený na spoločenských akciách nahradený chvíľami strávenými doma.“

Séria kapsulového oblečenia je navrhnutá tak citlivo, že aj keď čas domácej izolácie konečne skončí,  jednotlivé kúsky sa ľahko skombinujú s akýmkoľvek iným oblečením. V uliciach tak vzniknú zaujímavé variácie outfitov „basic“ a „haute couture“ spojenia.

Odporúčané
Móda Refresher: Najlepšie outfity Sloveniek a Češiek za uplunylý mesiac sa niesli v znamení jednoduchosti Móda Refresher: Najlepšie outfity Sloveniek a Češiek za uplunylý mesiac sa niesli v znamení jednoduchosti 2. decembra 2020, 12:59
Domov
Zdieľať
Diskusia