Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. novembra 2020, 14:44
Čas čítania 1:02
Tímea Krauszová

Minister Krajniak o Kollárových nočných návštevách: „Boli to slušné dámy v rokoch!“

NEWS BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Podľa ministra to boli dámy v rokoch, ktoré sa o Kollára starali.

Počas dnešnej relácie Sobotné dialógy na RTVS sa rozprávali minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak a podpredseda Hlasu Erik Tomáš. Hovorili najmä o plánoch vlády na spomalenie šírenia pandémie či možnom uvoľňovaní opatrení.

Počas horlivej diskusie došlo aj k výmene názorov ohľadom hospitalizácie Borisa Kollára a údajného papalášizmu pri jeho starostlivosti.

Za Kollárom chodili vraj len jeho opatrovateľky

„Boli to slušné dámy v rokoch,“ povedal Krajniak. Podľa jeho slov šlo o dve staršie ženy a Kollárovho brata, ktorí ho pravidelne navštevovali.

Konkrétne mená návštev v rozhovore pre Nový čas prezradila Kollárová exmanželka Linda Rezešová. Podľa jej slov sa pri predsedovi parlamentu striedali jeho dlhoročná kamarátka Ingrid Lučanová, brat Lučko Goga, Barbora Richterová a ona samotná.

Odporúčané
Kollárova exmanželka: Striedali sme sa pri ňom tri a pomáhal aj brat. Opísala tiež, ako to vraj bolo s čajom Kollárova exmanželka: Striedali sme sa pri ňom tri a pomáhal aj brat. Opísala tiež, ako to vraj bolo s čajom 28. novembra 2020, 11:45

Bol som osobne pri tom, ako kŕmili predsedu Kollára, keďže sa nemohol hýbať,“ doplnil Krajniak a opísal, že trakt je v nemocnici od ostatných pacientov oddelený, má aj samostatný vchod.

Kedysi na rovnakej izbe ležal aj predseda Hlasu Peter Pellegrini. Podpredseda strany Eirk Tomáš označil Krajniakove slová za klamstvo. Vraj každá návšteva na tomto trakte musí prejsť chodbou, kde sú aj Jednotky intenzívnej starostlivosti.

Povedal tiež, že podľa jeho informácií mal Kollár pridelené dve vysokošpecializované sestry a jednu profesionálnu opatrovateľku. Nevidí preto dôvod, prečo by mal mať ešte ďalšie návštevy, ktoré sa o neho starajú, keď to ľudia na iných oddeleniach nemajú povolené.

Hoci v nemocnici platí zákaz návštev, primári a vrchné sestry môžu podľa slov riaditeľa Branislava Deleja udeľovať výnimky. Závisí to od stavu pacienta a od okolností. „Ak pán Kollár nahlási ošetrujúcemu lekárovi, že za ním niekto taký ide, zváži sa čas, okolnosť a prídu.“

Domov
Zdieľať
Diskusia