Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2020, 11:45
Čas čítania 3:05
Tímea Krauszová

Kollárova exmanželka: Striedali sme sa pri ňom tri a pomáhal aj brat. Opísala tiež, ako to vraj bolo s čajom

NEWS BORIS KOLLÁR SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Do Kollára sa ostro pustila Slovenská komora sestier. Riaditeľ papalášizus odmieta a Kollárova exmanželka Rezešová vysvetľuje, ako to vraj bolo s čajom a kto všetko za ním chodil.

Boris Kollár v piatok na vlastnú žiadosť odišiel z Nemocnice sv. Michala. Bol tam od 24. októbra, keď havaroval v Podunajských Biskupiciach. Utrpel vážne zranenia a so zlomeným krčným stavcom bol značne obmedzený v pohybe. Po medializovanej „čajovej afére“, nočných návštevách a nezhodami s personálom sa rozhodol odísť domov.

Kritizovali ho, že má špeciálne výnimky a neváži si prácu sestričiek

Kollár mal podľa denníka SME viacero ženských návštev, a to napriek prísnym koronavírusovým opatreniam. Zdravotné sestry na oddelení sa sťažovali, že od nich požadovali varenie čaju, chodili im do kuchynky a údajne nenosia ani ochranné prostriedky. Vraj došlo aj k ostrej výmene názorov. Sestru, s ktorou sa Kollár pohádal, nazval čiernou ovcou.

„Aj tu sú fantastické sestričky, ale vždy sa nájde nejaká takáto čierna ovca, ktorá proste ten dojem z toho celého pokazí, a ja som na takúto čiernu ovcu narazil.“ Vraj si slušne vypýtal čaj, z rozhovoru Denníka N s riaditeľom nemocnice vyplýva, že sa s čajom omeškali, pretože sestrička sa starala o akútneho pacienta na inom oddelení. 

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

O Kollára sa starala vyčlenená sestra z traumatologického oddelenia. (na ktoré prijali aj predsedu parlamentu). Keďže toto oddelenie je na úplne inom poschodí ako VIP izba, tak sestrička bola zabezpečená takto. Podľa riaditeľa Branislava Deleja to nie je nič výnimočné, ak by bol na VIP izbe iný traumatologický pacient, postupovali by rovnako.

Odporúčané
Vládni lídri išli za Borisom Kollárom napriek zákazu návštevy pacientov v nemocniciach. Ide podľa Sulíka o papalášizmus? Vládni lídri išli za Borisom Kollárom napriek zákazu návštevy pacientov v nemocniciach. Ide podľa Sulíka o papalášizmus? 25. novembra 2020, 9:10

Slovenská komora sestier: Je to pre nás nepochopiteľné

„V čase, keď pre zabránenie šírenia pandémie covidu-19 neumožňujeme príbuzným, aby navštívili svojich blízkych v zariadeniach sociálnych služieb, v čase, keď separujeme novorodencov od matiek pre karanténne opatrenia, v čase, keď naši blízki zomierajú v nemocniciach osamotení, bez možnosti rozlúčky s rodinou, v čase, kedy sa rodičia musia lúčiť so svojimi plačúcimi deťmi už pred bránami škôlok, v čase, keď naše deti nechodia do škôl, si vrcholový predstaviteľ štátu a jeho príbuzní nárokujú nadštandardné služby a svojimi požiadavkami doslova šikanujú preťažený zdravotnícky personál, dokonca označujú sestry, s ktorými sa dostali do konfliktu, ako čierne ovce,“ hovorí prezidentka Slovenskej komory sestier Iveta Lazorová.

Domov
Zdieľať
Diskusia