Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2020, 14:11
Čas čítania 0:40
Viktor Kniš

Zima so snehom môže prísť na Slovensko už o týždeň, priprav sa na prvú guľovačku

NEWS POČASIE SLOVENSKO SNEH
Uložiť Uložené

Na Slovensku sa očakáva pokles hranice sneženia aj mimo horských oblastí. Už budúci víkend môže prísť prvá nádielka.

Portál iMeteo predpovedá sneh aj mimo horských oblastí už o týždeň. Meteorológovia odhadujú, že hranica sneženia by sa mohla výrazne znížiť – v piatok by mohla poklesnúť na výšku okolo 800 metrov a na tejto úrovni by sa mala udržiavať aj počas víkendu. Nie je teda vylúčené, že sa budeme musieť pripraviť na výraznú zmenu počasia.

Snehové zrážky prinesú aj pokles teploty, ktorá bude stúpať už len do výšky 2 až 8 stupňov počas dňa, resp. -4 až 3 počas noci. Meteorológovia zatiaľ nemajú odpoveď na to, či bude snežiť aj počas Vianoc, dlhodobá vyhliadka však naznačuje, že k zásadnejšiemu opätovnému otepleniu už nepríde. 

Odporúčané
Antigénové testy za 50 miliónov sme nakúpili výhodnejšie ako zahraničie, podvody „na Kičuru“ sa nekonali Antigénové testy za 50 miliónov sme nakúpili výhodnejšie ako zahraničie, podvody „na Kičuru“ sa nekonali 14. novembra 2020, 11:02

Minimálne do konca nasledujúceho týždňa by sa ešte mali Slováci pripraviť na klasické jesenné počasie. „Dominantný vplyv na vývoj počasia na našom území má totiž aj naďalej rozsiahla oblasť vysokého tlaku vzduchu, ktorej stred sa nachádza nad Ruskom a tiahne sa až nad Čierne more. Po okraji tejto tlakovej výše sa do našej oblasti od juhu dostáva teplejší a vlhší vzduch a práve v tomto vzduchu sa tvorí hmla a nízka oblačnosť,“ uvádza iMeteo. 

Domov
Zdieľať
Diskusia